Actorul Sebastian Papaiani a paralizat!

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 15 iulie 2016

Sebastian PapaianiStarea actorului Sebastian Papaiani este în continuare imprevizibilă! Actorul de 79 de ani va fi nevoit să stea departe de scenă!

Deși peste trei luni are cinci reprezentații cu piesa „Amadeus”, medicii susțin că stresul în mijlocul recuperării i-ar putea fi fatal.

Sebastian Papaiani se află încă din 23 mai internat la Spitalul Universitar de Urgență București, iar prietenii apropiați îl vizitează săptămânal, scrie ziarulring.ro. Potrivit apropiaților, actorului i-a paralizat piciorul stâng și are ceva probleme de vorbire. În aceste condiții, medicii n-au estimat încă niciun termen pentru externare. „Inițial s-a spus că e vorba de un accident vascular cerebral (AVC) minor și că nu sunt probleme majore. Se pare totuși că lucrurile sunt mult mai avansate dacă pacientul are dificultăți de comunicare și presupun că nu vorbește. Se adaugă un trecut patologic suficient de complicat și faptul că la vârsta aceasta onorabilă stofa vasculară e inevitabil afectată de ateroscleroză. Așadar, oricâte tratamente i s-ar administra, aceste disfuncționalități se mențin și capacitatea de recuperare e destul de redusă”, a declarat, pentru aceeași sursă, Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgență și toxicologie la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan”, din Iași.

Medicul afirmă că revenirea nu va fi ușoară. „Putem vorbi despre recuperare după rezolvarea deficitelor motorii și a problemelor de comunicare, dar un termen e greu de estimat. Recuperarea va fi lentă și dificilă, în echipă mixtă neurolog-logoped. E greu de crezut însă că se vor putea atinge parametrii de dinainte de AVC, în primul rând din cauza resurselor biologice specifice la o astfel de vârstă. În general, bărbații după o anumită vârstă au un grad de ateroscleroză cerebrală dobândită de-a lungul timpului, așa că anumiți factori care țin de morfologie sunt greu de corectat”, a completat medicul.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!