Acuzat de blat

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 6 martie 2015

572 tudorRomânul Laurenţiu Tudor, fost tehnician la Flota Swinoujscie, din Liga a 2-a poloneză, a fost acuzat în presa polonă că a participat direct la un meci trucat la finalul lui ianuarie, meci care este anchetat în acest moment de procurorii germani, care au fost alertaţi de UEFA.

Tudor a evitat un răspuns clar, spunând că la cunoștința sa nu a ajuns așa ceva şi chiar explică rezultatele ciudate, ghicite de pariori care au mizat sute de mii de euro pe meciul amical dintre divizionara secundă poloneză şi nemţii de la Babelsberg, din liga a treia.

Tabloidul german Bild a scris la finalul săptămânii trecute că partida amicală dintre Flota Swinoujscie şi Babelsberg, disputat la Berlin, pe 28 ianuarie 2015, este anchetată de procuratura germană pentru o posibilă trucare.

UEFA a sesizat atât procurorii germani, cât şi Federaţia, după ce s-au înregistrat pariuri masive pentru „2 pauză / 1 final” şi pentru „mai mult de 3,5 goluri la meci”, jocul disputându-se la pas după tiparul indicat de cele câteva sute de mii de euro riscate.

Flota a condus cu 1-0 la pauză, pierzând cu 4-2 în faţa echipei de ligă a treia din Germania. La acel moment, pe banca echipei care ocupă acum locul şapte în Polonia era tehnicianul Laurenţiu Tudor, fost la FC Snagov, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Ştefăneşti şi FC Costuleni. Semnele de întrebare inerente puse de jurnaliştii polonezi sunt clare. Cu toate acestea, Laurenţiu Tudor, fostul secund al lui Reghecampf la FC Snagov, a negat absolut toate acuzaţiile la care a fost supus:

„Este adevărat, am citit ce s-a scris, pentru mine nu este o noutate. Le-am spus şi lor că dacă există probe, să le publice, pentru că altfel nu mă las mânjit de astfel de mizerii. Ei doar au citat nişte articole din România, despre perioadele petrecute de mine la Snagov, Vâlcea sau Costuleni. Nimic, nicio dovadă! La momentul în care am văzut ce s-a scris, am vrut să îi dau în judecată. Chiar am vorbit cu un avocat, dar mi-a spus că şansele să câştig sunt foarte mici, nu pot dovedi nimic. Vino cu argumente reale, clare! Dar mi s-a spus că ne vom lupta cu morile de vânt”, a încheiat Tudor pledoaria sa.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!