Acuzați de fraude bancare

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 23 mai 2016

Autoritățile italiene au emis mandate pentru arestarea a zece români acuzați de comiterea a mii de fraude bancare online, în valoare de circa un milion de euro.

Nouă români au  fost arestați în orașul italian Milano, iar unul în România, a informat site-ul Today.it, citat de Mediafax.

Anchetatorii italieni au descoperit 2.962 de tranzacții bancare ilicite efectuate de o rețea infracțională, valoarea pagubelor fiind de circa un milion de euro. După trei ani de investigații, un judecător milanez a emis, în cadrul „Operațiunii Face Off”, zece mandate de arestare pe numele unor cetățeni români. Nouă români au fost arestați preventiv în orașul Milano, iar unul în Râmnicu-Vâlcea. Românul arestat în Râmnicu-Vâlcea este un student în vârstă de 23 de ani care a fost preluat de autorități imediat după ce dăduse un examen la Facultatea de Informatică.

Cei zece români sunt acuzați de participare la o organizație infracțională specializată în fraude bancare, falsificare de documente, furt și substituire de identitate digitală.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!