Acuzați de furturi și arestați în Elveția

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 12 aprilie 2016

catuse

Șapte cetățeni români suspectați de apartenență la o rețea specializată în furturi au fost arestați preventiv în două operațiuni efectuate în nordul Elveției, informează site-ul de știri Bluewin.ch, citat de Mediafax.

Patru români au fost opriți la 3 aprilie în punctul de trecere a frontierei Rheinfelden, situat în cantonul Argovia (Aargau), la frontiera Elveției cu Germania. În cursul unui control de rutină, în mașina românilor, înmatriculată în Spania, polițiștii elvețieni au găsit telefoane mobile furate și scule care pot fi folosite pentru spargerea de locuințe.

Cei patru români, cu vârste cuprinse între 25 și 33 de ani, au fost arestați preventiv sub acuzația de furt calificat, autoritățile elvețiene suspectând că sunt specializați în „turism infracțional”.

Alți trei români au fost arestați tot la 3 aprilie în orășelul Würenlos, situat tot în cantonul elvețian Aargau. Pe numele celor trei români, cu vârste de 30, 39 și 46 de ani, există mandate de arestare pentru furturi din locuințe.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!