Acuzați de uciderea unui politician italian

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 29 ianuarie 2015

Trei imigranţi români au fost arestaţi duminică, 25 ianuarie, la Roma, sub acuzaţia că l-ar fi tâlhărit şi ucis pe un politician local, un medic pensionat, în acelaşi caz fiind interogată şi o româncă implicată într-o relaţie amoroasă cu victima, relatează Corriere della Sera, preluat de Mediafax.

Cei trei imigranţi români arestaţi au recunoscut faptele, ei furând 2.000 de euro, o tabletă digitală şi un dispozitiv iPhone, potrivit ziarului Il Messaggero. Românii le-au spus anchetatorilor că sperau să găsească circa 20.000 de euro în casa victimei, explicând că au găsit doar 2.000 de euro şi două dispozitive digitale. Românii au spus că nu au vrut să îl omoare pe medic, ci doar să jefuiască locuinţa.

Crima a avut loc în cursul nopţii de 23 spre 24 ianuarie în Mentana, o suburbie a Romei.

Lucio Giacomoni, un medic pensionat în vârstă de 71 de ani, consilier local şi activist al Partidului Forza Italia, a fost găsit mort în baia vilei sale din localitatea Mentana, plin de sânge şi prezentând urme de lovituri în zona feţei.

Medicul, care era divorţat, nu era singur în locuinţă în momentul jafului urmat de crimă. Bărbatul era cu o tânără româncă, ce a fost audiată de carabinieri. „A fost un jaf”, le-a spus femeia anchetatorilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!