Acuze: corupție în rugby!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 9 octombrie 2014

553 rugby romanescSite-ul oficial al FRR informează că antrenorul echipei de rugby RCM UV Timişoara, neo-zeelandezul Grainger Heikell, a fost suspendat pentru o perioadă de 8 luni pentru prejudicii aduse imaginii Federaţiei Române de Rugby şi jocului de rugby din România, prin unele declaraţii în spaţiul public.

Comisia de Disciplină şi Fair-Play a federației a luat această decizie după ce Grainger Heikell a declarat că în rugby-ul românesc există corupţie.

La meciul cu Farul Constanţa, disputat la începutul lunii septembrie în semifinalele SuperLigii, RCM Timişoara nu s-a putut folosi de şase jucători de bază din cauză că aceştia nu aveau în carnetele lor viza medicală. Arbitrul nu le-a dat voie să evolueze, iar Heikell a sugerat imediat un act de sabotaj sau de corupţie, spunând că paginile cu viza medicală au fost rupte intenţionat.

Comisia de Disciplină şi Fair-Play a mai decis ca Florin Vlaicu, jucătorul care a fost eliminat definitiv pentru placaj cu braţul întins în meciul Calvisano-Bucharest Wolves, disputat la 27 septembrie în preliminariile Challenge Cup, să fie suspendat pentru două meciuri şi amendat cu 1.000 de lei. Conform FRR, sancţiunile din această competiţie sunt judecate de Comisia de Disciplină din fiecare ţară.

De asemenea, Comisia de Disciplină şi Fair-Play a FRR a decis să sancţioneze cu avertisment clubul RCM UV Timişoara pentru că nu le-a permis jucătorilor Alexandru Ţăruş, Valentin Calafeteanu, Valentin Popârlan, Dorin Lazăr, Paul Kinikinilau, Stelian Burcea, Daniel Carpo, Randall Morrison şi Mădălin Lemnaru să se prezinte la selecţionata Bucharest Wolves. Decizia a fost luată pentru că jucătorii şi-au dorit să onoreze convocarea în ciuda faptului că echipa nu era obligată să le permită jucătorilor să facă asta.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!