Acuze la adresa HCM

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 ianuarie 2014

519 hcm rm valceaHCM Rm. Valcea-CSM Cetate Deva (scor 29-29). Acesta a fost meciul dupa care s-a declansat nebunia. Valcenii au acuzat ca au fost „suntati” de arbitri, Toma Plesa, presedintele  echipei, facand cateva declaratii absolut surprinzatoare: 

„E prima data cand ma pronunt in privinta arbitrajului, azi am vazut doi oameni in negru, purtatori ilegali de fluier. Vom face memoriu. A fost 7 metri clar si la ultima faza, mi-a confirmat si presedintele Ligii Profesioniste, Alexandru Dedu, care a stat langa mine. Serbu este baiatul lui tata, care este impins de la spate de un fost arbitru, ei au luat munca unei echipe care merita sa castige. De vina sunt cei care conduc arbitrajul romanesc, in speta acest presedinte de comisie, Dancescu. Nu face nimic pentru arbitraj, la el inca merge cu pile si influente, sper sa se faca repede curatenie la comisii dupa alegerile de la federati.”

Marian Muntean, presedintele celor de la CSM Cetate Deva, nu a ramas nici el dator: „Chiar daca este dureros, rezultatul este echitabil. Lipsa omogenitatii echipei din Valcea a pus-o in situatia sa nu poate sa tina de rezultat. Trebuia sa castigam, dar greselile noastre ne-au scos din lupta pentru play-off. Dar de aici si pana a spune ca arbitrii ne-au ajutat este distanta lunga. Daca ei au gresit, atunci se va pronunta Comisia Centrala. Toma Plesa sa nu uite ca e fost arbitru, iar Valter Dancescu era presedinte si pe vremea lui.”

Dar lucrurile nu s-au oprit aici, oficialul din Deva socand cu afirmatiile sale: „Aceasta echipa din Valcea a aparut de nicaieri in Liga Nationala. HCM este anormal, ilegal si nestatutar in Liga Nationala, s-a facut un abuz din partea celor care au acceptat-o. Poate ca nu stiu eu statutul FRH, dar actuala echipa putea sa joace in locul Oltchimului cu conditia sa-i preia activele si pasivele. N-am nicio problema cu suporterii valceni, care au fost pusi in fata faptului implinit prin disparitia Oltchimului, dar aceasta echipa nu avea dreptul sa joace in prima liga. Unde era in iunie 2013? Niciunde!”, a conchis el. A dat chiar si un exemplu:

„In urma cu 3 ani si jumatate, Centrul National de Excelenta promova in prima liga, dar si-au dat seama ca nu poate participa, astfel ca locul trebuia luat de Stiinta Bacau, urmatoarea clasata la turneul de baraj. Stiinta s-a retras, iar locul i-a fost oferit unei alte echipe, CSM Bacau 2010, care nu exista la acel moment! A predat stafeta, altfel nu mi-am explicat situatia respectiva. Dupa numai un an, respectiva grupare a retrogradat si a disparut, in timp ce Stiinta a continuat in liga secunda, unde activeaza si azi”, a spus el.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!