Adrian Mutu, la un nou scandal

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 21 decembrie 2009

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, s-a aflat în centrul unui incident petrecut la o petrecere de la hotelul de lux Four Season din Florenţa, la care jucătorul român ar fi lovit un cetăţean libanez, informează cotidianul Il Firenze, citat de violanews.com.

„În zorii unei dimineţi de vineri din decembrie nu tot oraşul doarme: invitaţii VIP ce iau parte la o petrecere la hotelul de lux Four Seasons din Florenţa, încă dansează. Printre multele personaje se află inclusiv Fenomenul Fiorentinei. Aproape de sfârşitul petrecerii se formează o mulţime zgomotoasă. În centrul ei este Mutu. Întins la pământ un alt invitat. Cel puţin un pumn a zburat în aer, astfel încât cineva apelează ambulanţa. Poliţia a identificat doi străini: celebrul fotbalist şi un libanez care declară că a fost lovit cu pumnul în faţă.

Bărbatul, în vârstă de 43 ani, ajunge la spitalul din Santa Maria Nuova, unde va fi externat după îngrijiri de şapte zile. În confuzia momentului, fiind trecut de ora 4 dimineaţa, numărul 10 Viola a fost recunoscut de mulţi dintre cei prezenţi. Astfel că s-a aflat de noaptea sălbatică a boxerului Mutu. Potrivit reconstituirii Poliţiei, jucătorul român l-ar fi lovit pe cetăţeanul libanez, după o altercaţie”, notează cotidianul italian.

Agentul FIFA Ioan Becali a comentat incidentul în care a fost implicat Adrian Mutu, dezvăluind că atacantul român nu a făcut decât să se apere de atacul cetăţeanului libanez.

„Adrian a fost agresat de o persoană de naţionalitate străină, există o filmare în acest sens în locul în care s-a produs incidentul. Mutu nu a făcut decât să se apere, acel individ s-a luat de el. A fost agresat mai întâi verbal, apoi şi fizic. Probabil fanului i s-a părut că Adi e vedetă şi că nu vrea să vorbească cu el, de aceea s-a enervat respectivul.

I s-a transmis să părăsească localul, după care a urmat acea îmbrânceală. Mutu nu e un bătăuş, nu a apucat să dea cu pumnul, are şi certificat medical din care reiese că a fost lovit. L-a ignorat atunci când a fost agresat verbal, însă lucrurile puteau merge mai departe dacă Adi nu lua atitudine”, a spus Becali la GSP TV.

Varianta lui Mutu a fost admisă oficial şi de Poliţie. În articolul „Mutu în apărare cu un pumn”, Gazzetta dello Sport comentează puţin ironic: „I-au dat dreptate românului. După ce s-au vizionat imaginile furnizate de sistemul video de supraveghere şi s-a analizat dinamica incidentului, s-a concluzionat că Mutu a acţionat în legitimă apărare, lovindu-l pe libanez (ce părea să fi fost în stare de ebrietate) în replică la insultele adresate.”


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!