Adrian Papahagi revine în PMP

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 mai 2014

Adrian Papahagi a decis să revină în Partidul Mișcarea Populară, din necesitatea „de a lupta împotriva PSD”. El se autosuspendase în februarie, fiind dezamăgit de achizițiile de personal ale partidului.

„Nu mai pot sta pe margine. Lupta împotriva PSD are nevoie de toate forțele dreptei. Am decis astăzi să-mi încetez suspendarea voluntară din PMP. Revin, ca simplu membru, în partidul al cărui co-fondator sunt și a cărui victorie mi-o doresc”, a scris, luni, Adrian Papahagi pe contul său de Facebook. „Voi petrece această săptămână în campanie, la București și în țară, alături de colegii din PMP”, și-a încheiat politicianul scurtul său anunț.

Adrian Papahagi anunțase, la mijlocul lunii februarie, că se autosuspendă din PMP, după ce un fost deputat PNL, Marin Anton, fusese cooptat în partid de Elena Udrea. „Îmi mențin părerea că nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile înainte de căderea guvernului Ungureanu și a avut recent o inițiativă parlamentară de închidere a supermagazinelor în weekend. Indiferent de rezerva mea personală, am decis să respect decizia unanimă a comisiei”, declarase Papahagi la momentul autosuspendării sale.

Marin Anton a fost membru PNL până în 2007, după care a migrat la PLD, devenind membru PDL ca urmare a fuziunii celor două partide. Anton a trădat PDL în 2012, emigrând la PNL și votând căderea guvernului Ungureanu. Ulterior, a ajuns în conducerea PNL Giurgiu. Marin Anton e cunoscut și pentru bunăstarea sa, apărând la un moment dat în topul revistei Forbes România cu o avere estimată la 10 milioane de euro, scrie Ziare.com.

Adrian Papahagi a fost membru fondator și vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară. Este licențiat în anglistică al Facultății de Filologie al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj (1999) și al Universității Paris IV-Sorbonne. În 2010, a devenit consilier în Ministerul Afacerilor Externe.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!