Adrian Pascu Tulbure, românul care scrie discursurile a cinci miniștri britanici

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă, Poveşti româneşti pe data 22 iunie 2015

Londra_Adrian Pascu Tulbure

Adrian Pascu-Tulbure are 27 de ani și s-a născut la Piatra Neamț, dar în prezent scrie discursuri pentru miniștrii din Guvernul Cameron. Chiar ministrul de Finanțe George Osborne este unul dintre cei care beneficiază de serviciile sale.

Potrivit paginii Ministerului de Externe britanic, Adrian Pascu-Tulbure a ajuns în Marea Britanie în 1991. A studiat Literatura Engleză la Cambridge, iar după facultate a ales să intre în administrația publică din Marea Britanie. După ce și-a făcut stagiatura într-un birou ministerial privat, unde s-a ocupat de relațiile UK-UE, Adrian Pascu Tulbure s-a alăturat Ministerului de Finanțe, unde se ocupă de discursurile ministeriale. Acum, tânărul scrie discursurile a cinci miniștri și se asigură că atunci când aceștia iau cuvântul, cu diferite ocazii, vorbele lor sunt pline de viață, puternice și convingătoare.

 

Povestea primului discurs

Adrian a mărturisit într-un interviu pentru DigiTV că nu se gândea în urmă cu cinci ani de zile că va scrie discursuri atât de importante pentru miniștri britanici. Și totuși, povestea primului discurs pe care l-a scris nu o va uita curând.

„Doar ce ajunsesem în post. Era, cred, a treia zi. Și mă pregăteam să scriu un discurs care avea să fie dat în două săptămâni. Deci, aveam tot timpul din lume. Vine un telefon din Scoția, unde era ministrul la acel moment. Adriane, am nevoie de un discurs mâine. Despre medicina în nordul Scoției. Un subiect despre care nu știam absolut nimic: ce va face guvernul ăsta ca să fim siguri că medicina în nordul Scoției va supraviețui și va fi din ce în ce mai bună. Și nu știam deloc, nimic. În aceste momente, totul se oprește un pic și te gândești foarte-foarte clar, foarte-foarte limpede. Și mi-am comandat o cafea și vreun litru de pepsi. Cam multă cafeină, da. Și nu m-am oprit până nu era scris ceva cel puțin decent. După aceea, m-am dus să mă plimb puțin prin parc, vreo 15 minute, ca să-mi limpezesc capul total, am recitit, am zis ok, să vedem cum merge, am trimis prin email la ministru și totul a fost bine, dar a fost chiar cu inima-n gură. N-o să-l uit niciodată”, a declarat tânărul pentru postul de televiziune din România.

 

Discursul său, apreciat de David Cameron

Reacțiile miniștrilor după câte un discurs apar fără întârzire, a mai declarat tânărul pentru același post de televiziune. De curând, însuși prim-ministrul David Cameron i-a lăudat unul dintre discursuri.

————————————–

„Câtedată, primesc feedback și de la alții, pentru că sunt mulți care aud aceste discursuri, unii răspund și ei. Alte discursuri sunt citite de alții și chiar alaltăieri am avut o chestie extraordinară, când unul din miniștrii pentru care lucrez a spus „prim-ministrul m-a văzut în culoar, la Palatul Parlamentului, mi-a citit discursul și i-a plăcut. Deci, felicitiări!” Ce poți să vrei mai mult decât asta?”

Adrian Pascu Tulbure

————————————–

 

În timpul liber, voluntariat

„După Revoluție, părinții mei au fondat și au condus o organizație caritabilă numită Conexiuni Româno-Britanice. În fiecare an, din 1991, s-au ocupat să aducă elevi britanici în România pentru a preda limba engleză în cadrul taberelor de vară. Au venit mii”, a povestit Adrian Pascu Tulbure.

Împreună cu un mic grup de oameni, Adrian a demarat un proiect prin fundația Alexandra Rose Charities, înființată în 1912 de Regina Alexandra, văduva lui Edward VII.

————————————–

„Fiecare a contribuit cu propria sa experiență, fie în finanțe, fie în PR, în publicitate, în strategie. Am prezentat viziunea Consiliului de Administrație, iar proiectul a demarat. Chiar și BBC a vorbit despre noi. Noul nostru sistem este de combatere a sărăciei alimentare, a educației alimentare, în unele dintre cele mai defavorizate cartiere din Londra. Voucherele noastre ROSE permit femeilor însărcinate și familiilor cu venituri mici să poată beneficia gratuit de fructe și legume proaspete de la piață.”

Adrian Pascu Tulbure

————————————–

De curând, Adrian Pascu Tulbure a fost premiat de ambasadorul britanic de la Bucureşti, Paul Brummell, cel care a lansat și o campanie pentru ca lumea să-i cunoască pe românii de succes din Marea Britanie.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!