Adrian Severin, condamnat la închisoare

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 februarie 2016

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat zilele trecute la închisoare în scandalul „Sunday Times”. El a reacționat imediat la sentința nefavorabilă și a acuzat o farsă judiciară.

„Consider că hotărârea este monstruoasă nu doar în raport cu nevinovăția mea dovedită și pe care o susțin cu tărie în continuare, dar și în raport cu ceea ce este de așteptat ca niște judecători români să facă pentru a nu pune pe umerii României povara unei rușini nemeritate. Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară. Voi face apel și voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe lașitatea mea”, a scris pe Facebook Adrian Severin.

Fostul europarlamentar PSD a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare. Decizia instanței supreme nu este, însă, definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Severin a fost trimis în judecată în 2013 pentru că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, în calitate de membru în Parlamentul European, a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 euro, europarlamentarul român ar fi trebuit să depună amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, dar și să voteze împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societății comerciale pe care cele două persoane pretindeau că o susțin. La suma menționată se adaugă și suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente.

În martie 2011, Parlamentul European a anunțat deschiderea unei anchete privind acuzațiile de corupție aduse de publicația britanică „The Sunday Times” împotriva a trei eurodeputați. Conservatorul austriac Ernst Strasser și fostul ministru sloven de externe, Zoran Thaler, au demisionat, dar europarlamentarul român a refuzat să părăsească postul.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!