Aeroportul din Iași s-a extins

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 22 octombrie 2015

Un nou terminal de 3.600 de metri pătrați a fost inaugurat la Aeroportul Iași, după o investiție de 11 milioane de euro. Conducerea aeroportului a spus că din decembrie va fi introdusă o nouă cursă, spre Istanbul, operată de Tarom, pe lângă cele anunțate deja spre București, Paris, Londra, Roma și Munchen.

La evenimentul desfășurat, la 17 octombrie, pe aeroportul ieșean, au participat câteva sute de persoane, între care oficialități locale și județene, parlamentari, șefi de instituții, dar și localnici, transmite Mediafax. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, a ținut o scurtă slujbă, el precizând apoi că aeroportul ieșean va putea fi utilizat și de cetățeni din Republica Moldova.

Noul terminal, al treilea, are o suprafață de aproximativ 3.600 de metri pătrați, are șase birouri check-in și va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră. Celelalte două terminale vor fi, la rândul lor, funcționale, acestea fiind însă de mai mici dimensiuni.

Conducerea Aeroportului din Iași susține că noul terminal va deveni complet operațional în 25 octombrie, când vor fi introduse cele cinci curse anunțate către București, Paris, Londra și Roma, toate operate de Blue Air, și München, operată de Tarom.

„În urmă cu trei ani, pe Aeroportul din Iași aveam o singură cursă externă, către Viena, acum vorbim de 14 rute, iar lucrurile se schimbă cu o dinamică uimitoare. Cursa spre Istanbul, pe care o introducem din 9 decembrie, este una foarte importantă, pentru că Istanbulul își propune să ajungă aeroportul numărul doi în lume, ca trafic, după Atlanta din Statele Unite. Practic, Iașiul va fi legat de întreaga lume”, a spus Marius Bodea, președintele CA al Aeroportului din Iași.

Lucrările la noul terminal au început în luna martie a acestui an, valoarea investiției, realizată din bani europeni, fiind de 11 milioane de euro. Conducerea aeroportului ieșean estimează că la finalul acestui an traficul va atinge 350.000 de pasageri, iar în 2016 va depăși 500.000 de persoane.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!