Aeroportul Gatwick, închis pentru câteva ore

Articol publicat in sectiunea Sport pe data 14 noiembrie 2015

gatwick-evacuare-1

Alertă maximă şi în UK. În timp ce autorităţile britanice anunţă că printre morţii de la Paris a putut fi identificat şi un tânăr britanic, aeroportul Gatwick îşi reia activitatea după ce, preţ de câteva ore, terminalul de nord al aeroportului londonez a fost închis.

Un francez de 41 de ani din Vendome, Franţa, a fost reţinut la Aeroportul Gatwick după ce a aruncat un obiect într-un coş de gunoi la Terminalul de Nord al aeroportului londonez.

La orele 9.30 ale dimineţii securitatea aeroportului a decis ca terminalul aerportului să fie evacuat, ca şi o măsură de precauţie, fiind stare generală de alertă datorită evenimentelor din seara precedentă de la Paris. Au fost blocate inclusiv străzile din imediata vecinătate ale terminalului.

Obiectul interceptat a fost distrus printr-o explozie controlată de către o unitate specializată. Poliţia din Sussex a declarat că „obiecte personale şi ceea ce pare a fi o armă de foc” au fost găsite în urma perchiziţionării francezului. Încă nu s-a stabilit dacă arma de foc este sau nu funcţională.

În momentul reţinerii, francezul nu trecuse încă de filtrul de verificare al bagajelor, iar poliţia urmăreşte în continuare să afle care ar fi intenţiile acestuia.

Abia spre orele 15.30 pasagerilor de la aeroport li s-a permis să intre din nou în terminalul de nord, reluându-se astfel activitatea. Terminalul de sud de la aeroportul Gatwick a continuat să funcţioneze în tot acest timp şi a putut prelua zborurile care erau planificate să aterizeze la terminalul închis.

 

Un britanic, decedat la Paris

Tânărul Nick Alexander se afla printre participanţii la concertul rock de la sala de spectacole Bataclan din Paris, unde a avut loc principalul atac terorist în seara de 13 noiembrie. Sunt temeri că numărul victimelor britanice ar putea creşte.

David Cameron a anunţat că nivelul ameninţării teroriste în Marea Britanie este catalogat în acest moment cu calificativul „sever”, dar că acesta va fi reevaluat în funcţie de evoluţia situaţiei.

Actele teroriste de la Paris au fost asumate de către Statul Islamic, ceea ce l-a determinat pe Francois Hollande, preşedintele Franţei, să califice evenimentele de vineri seară drept un „act de război”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!