Aeroporturile lor şi aeroporturile noastre

Articol publicat in sectiunea Transport, UK la bani mărunţi pe data 31 martie 2015

London_Heathrow

Zborul cu avionul a devenit un lucru cotidian. Totuşi, este uimitor când stai şi te gândeşti că în trei ore pleci din România şi ajungi tocmai în UK. Cine a străbătut acelaşi drum şi cu maşina ştie cât de amar de drum ai de parcurs. Avionul este astăzi o necesitate. Marea Britanie recunoaşte acest lucru, astfel că a creat o infrastructură internă pe care o foloseşte din plin. Să vedem… ce-i la ei şi ce-i la noi.

Marea Britanie este o insulă. Şi este o putere globală. Unii ar zice că este prima putere a lumii. De sute de ani, a înţeles că o infrastructură puternică şi legăturile cât mai strânse cu restul lumii înseamnă totul. Nu cu mult timp în urmă, Marea Britanie avea cea mai puternică flotă maritimă a lumii; nici astăzi nu stă rău. A făcut pionieratul şi în ceea ce priveşte infrastructura internă: la început au fost canalele cu apă pentru transportul mărfurilor de-a lungul şi de-a latul ţării, apoi s-a construit o reţea extinsă de căi ferate, odată cu apariţia locomotivei cu aburi, urmată de dezvoltarea drumurilor şi autostrăzilor şi de construirea aeroporturilor.

Astăzi, chiar dacă sistemul de căi ferate britanic nu se poate compara cu ce se găseşte în Orientul Îndepărtat sau chiar mai aproape, în Franţa, se poate lăuda, în schimb, cu o reţea de aeroporturi de talie internaţională, moderne şi utilizate aproape până la refuz. Marea Britanie profită şi de pe urma poziţiei geografice pentru că multe aeronave care traversează Atlanticul trebuie să facă o oprire pentru a se alimenta. Cu toate că se află în concurenţă cu aeroporturi din Irlanda şi Franţa la acest capitol, UK câştigă detaşat.

 

Aeroporturi cât pentru mai multe Românii

Sunt 24 de aeroporturi comerciale internaţionale în Marea Britanie. Acestea pot fi definite ca aeroporturi care deservesc zboruri interne şi internaţionale, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri. În numărul acesta nu sunt incluse numeroase alte aeroporturi mai mici, folosite de aeronave mai uşoare.

London Heathrow Airport este cel mai aglomerat aeroport din UK, deserveşte zboruri domestice, zboruri externe către restul lumii şi este un foarte important punct de legătură pentru zboruri dinspre şi către multe ţări. Anul trecut a făcut faţă unui număr de 73 de milioane de pasageri.

De altfel, Londra este cel mai important nod de aviaţie din lume ca şi trafic de pasageri, cele şase aeroporturi ale sale făcând faţă, în 2011, la nu mai puţin de 133 de milioane de pasageri, mai mult decât orice alt oraş al lumii. Al doilea aeroport al Londrei ca mărime, Gatwick, este cel mai aglomerat aeroport din lume cu un singur terminal.

Iată lista primelor 20 de aeroporturi ale Marii Britanii, ordonate după numărul de pasageri din 2014: London Heathrow (73,4 milioane de pasageri), London Gatwick (38 de milioane), Manchester (22 de milioane), London Stansted (20 de milioane), London Luton (10,4 milioane), Edinburgh (10,2 milioane), Birmingham, Glasgow, Bristol, Newcastle (4,5 milioane), East Midlands International, Belfast International, Liverpool John Lennon, Aberdeen, London City (3,7 milioane), Leeds Bradford, Belfast City George Best, Southampton, Jersey, London Southend (1,1 milion).

Cel mai aglomerat aeroport al lumii este, după numărul de pasageri din 2012, Hartsfield Jackson Atlanta International, cu 95,4 milioane de pasageri. London Heathrow vine abia pe al treilea loc, după Beijing Capital International, tranzitat de 82 de milioane de pasageri. Următorul aeroport european din clasamentul internaţional este Charles de Gaulle International din Paris, cu un număr de 61,6 de milioane de pasageri.

De remarcat că de la apariţia companiilor low cost, numărul de zboruri a crescut dramatic, ceea ce a condus la deschiderea sau mărirea capacităţii a multor aeroporturi în toată lumea.

 

România nu face concurenţă aeroporturilor britanice

În 2014, în România au fost transportaţi pe cursele aeriene 11,7 milioane de pasageri. Cu toate acestea, România are 16 aeroporturi internaţionale, multe internaţionale doar cu numele, pentru că singurele transporturi pe care le fac sunt către capitala României.

Aeroportul principal al României, Henri Coandă Bucureşti, fostul aeroport Otopeni, a fost tranzitat în 2014 de 8,3 milioane de pasageri. Următoarele aeroporturi internaţionale ale României, în ordinea numărului de pasageri, sunt: Avram Iancu Cluj Napoca (1,2 milioane de pasageri), Traian Vuia Timişoara (735.000), Transilvania Târgu Mureş, George Enescu Bacău, Iaşi (232.000), Sibiu, Craiova, Mihail Kogălniceanu Constanţa (38.000), Oradea, Arad, Baia Mare, Satu Mare, Aurel Vlaicu Bucureşti (4.960), Danube Delta Tulcea (0 pasageri), Ştefan Cel Mare Suceava (219).

Orice comparaţie între aeroporturile britanice şi cele româneşti n-ar avea nici un sens. Printre altele, ar trebui să amintim că pentru unii români este mai simplu să folosească aeroportul de la Budapesta.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!