Afacerea Mistral… se scufundă

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 5 iunie 2015

nava Mistral_1Sancțiunile comerciale impuse Rusiei tulbură apele în industria militară a Franței, în condițiile în care livrarea celor două nave Mistral comandate de Moscova a devenit foarte puțin probabilă. Indiferent de varianta aleasă, francezii au doar de pierdut. „Există trei posibilități: să expedieze vasele în Rusia, să găsească alt cumpărător sau să le distrugă”, a explicat un oficial implicat în afacere. Mai toate variantele ar genera o pagubă de sute de milioane de euro în bugetul industriei de apărare din Franța, arată reporterii Reuters.

Potrivit sursei citate, personajul responsabil de cea mai mare vânzare de armament a Occidentului către Rusia, de după prăbușirea URSS, rămâne fostul ocupant al Palatului Elysee, Nicholas Sarkozy. Pentru moment, afacerea rămâne suspendată pe termen indefinit, deși vocile oficialilor de la Moscova afirmă tot mai des că Rusia nu mai este interesată de preluarea navelor din clasa Mistral.

Mai mult, Franța încearcă să mențină o bună relație cu Statele Unite și Polonia, două țări aliate din NATO și, totodată, clienți în câteva afaceri cu armament care totalizează 6 miliarde de euro.

Varianta spargerii blocadei constituite în jurul Rusiei până la finalizarea crizei din Ucraina se poate dovedi mai costisitoare decât pierderea banilor din afacerea cu rușii. Pagubele se pot ridica la o sumă mult mai mare decât cea achitată de ruși. Nu este vorba doar de avansul de 800 milioane de euro pe care Franța va trebui să-l returneze Rusiei, ci și de eventualele daune și penalități pe care Moscova le poate solicita pentru neîndeplinirea contractului.

Surse din Rusia și Franța susțin că Moscova solicită atât returnarea celor 800 milioane de euro, cât și compensații de 363 milioane rezultate din achiziționarea echipamentului pentru cele două vase și pregătirea militarilor.

Mistral este considerat „cuțitul militar elvețian” al marinei franceze din cauza versatilității vasului, dar DCNS, constructorul său, estimează că orice modificare după specificațiile date de marina militară a altui stat se poate ridica la câteva sute de milioane de euro. O variantă părea să o reprezinte China, mai ales că apariția în portul din Shanghai a navei Dixmude, tot din clasa Mistral, a născut zvonuri privind o afacere între Beijing și Paris.

Cum situația din Marea Chinei de Sud devine extrem de tensionată, pare greu de crezut că Franța va risca să piardă un aliat asiatic, Japonia, și să sfideze Washingtonul printr-o vânzare de arme către China.

În aceste condiții, pare că singura variantă rămasă în picioare este cea enunțată de consilierul pe teme de apărare al fostului președinte Francois Mitterand, generalul Christian Quesnot: „Cel mai ieftin ar fi să le scufundăm.”

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!