Afaceristii britanici: „Lasati romanii sa vina aici”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 16 decembrie 2013

Doi oameni de afaceri cu greutate din Marea Britanie s-au aratat incantati de ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru romani si bulgari din ianuarie 2014. Fostul directorul executiv al companiei Marks & Spencer, Sir Stuart Rose, acum director al lantului de supermarketuri Ocado, a declarat ca imigrantii romani si bulgari sunt pregatiti sa lucreze mai multe ore pe salarii mai mici fata de britanici, fapt care ajuta la dezvoltarea companiilor care au nevoie de multa forta de munca, scrie Daily Mail.

„Sunt economist pe piata libera, lucram intr-o piata libera. Daca acesti oameni (romanii si bulgarii – n.r.) vor sa vina aici sa munceasca pe aceste salarii, atunci de ce nu? E alegerea fiecaruia ce doreste sa faca. Stiu ca multi se uita la mine si spun ca e usor sa vorbesc din pozitia mea, dar si eu, ca sa ajung aici, am inceput de jos”, a declarat Stuart Rose.

Afaceristul britanic a avut o replica destul de dura la adresa conationalilor sai in acest context. „Britanicii sa-si gaseasca locuri de munca si sa nu se mai planga de faptul ca romanii si bulgarii vin sa munceasca in tara lor”, a declarat fostul director al Marks & Spencer.

Directorul Domino’s Pizza, Lance Batchelor, s-a plans chiar ca firma pe care o conduce a intampinat frecvent dificultati in a gasi angajati potriviti.

„Ne luptam sa gasim destui angajati. De cand au fost instaurate restrictiile pe piata muncii, ne este din ce in ce mai greu sa gasim destui oameni dispusi sa munceasca pentru noi, mai ales in Londra si in sud-estul tarii. Cei care ar fi lucrat pentru noi acum cativa ani acum nu mai vor astfel de slujbe. Fiecare ramura din Londra lucreaza la aceasta ora sub capacitatea optima din cauza restrictiilor. In Londra, spre exemplu, este dificil sa gasesti angajati pentru transport sau oameni care sa lucreze pe linia de productie. Daca am avea mai multi angajati, am putea avea timp sa ne ocupam si de strategii de marketing mai elaborate, de exemplu”, a declarat Lance Batchelor.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!