AFAN vrea rețineri din drepturile tv

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 20 februarie 2015

570 iorgulescuAsociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România are de gând să organizeze o întâlnire între toţi căpitanii de echipă din Liga I şi conducerea Ligii Profesioniste de fotbal. După toate probabilitățile, aceasta va avea loc la finalul campionatului în curs şi va avea ca scop principal obţinerea de garanţii pentru plata salariilor fotbaliştilor din prima divizie.

AFAN va propune ca LPF să reţină din drepturile tv contravaloarea a trei salarii pentru toţi jucătorii din lot, pentru fiecare echipă care activează în Liga I. Dacă se va ajunge la situația în care cluburile nu îşi vor plăti fotbaliştii pentru o perioadă mai mare de 3 luni, atunci ei îşi vor primi salariile direct din eventualul fond care se va constitui la Ligă.

În acest moment, până în luna aprilie a acestui an, conform unei norme europene, trebuie pus în aplicare contractul cadru în România, astfel că toate cluburile vor fi obligate să le facă jucătorilor contracte de muncă. După aceea, AFAN va trebui să pornească procedurile pentru contractul colectiv de muncă, în care va fi introdus şi acest punct, adică formarea unui fond la LPF din drepturile tv, cu trei salarii pentru fiecare jucător angajat al unui club.

În cazul în care Liga sau cluburile se vor opune acestor propuneri, fotbaliştii din Liga I au anunțat deja, sau așa susține AFAN, că vor boicota începerea următoarei ediţii de campionat.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!