Agenţie britanică, în căutare de şoferi de tir est-europeni

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 24 aprilie 2015

uk_sofer tir

Mainline, o agenţie din Swindon, oferă un comision de £100 intermediarilor pentru fiecare şofer adus din România, Bulgaria sau Polonia.

Agenţia Mainline, conform Daily Mail, nu poate găsi britanici pentru a ocupa posturile de şoferi de tir pe care le oferă, fiind obligată să caute personal peste hotare. Mainline oferă şoferilor din România, Bulgaria şi Polonia, care lucrează deja în Marea Britanie, un comision de £100 pentru fiecare şofer calificat pe care îl conving să vină la muncă în UK. Mainline plăteşte comisionul doar după ce şoferul adus munceşte pentru Mainline timp de patru săptămâni.

Agenţia încercase anterior să găsească şoferi de tir din zona Cornwall, pentru a-i aduce la muncă în Swindon. Însă proiectul n-a avut succes, astfel că Mainline a trebuit să caute personal şi din alte zone. Chiar şi de peste hotare.

Debbie Jameson, reprezentantă a Mainline, este de părere că est-europenii sunt dispuşi să lucreze cât mai multe ore, în timp ce britanicii nu sunt prea deschişi programului de lucru prelungit.

————————————–

„Noi nu recrutăm doar şoferi, ci şi posturi permanente, la call center-uri, în fabrici, de toate. Doar că am întâmpinat dificultăţi la recrutarea muncitorilor calificaţi, în condiţiile în care numărul şoferilor de tir s-a micşorat de la an la an din diverse motive.”

————————————–

 

Intrare dificilă

Cei care ar fi interesaţi să lucreze ca şi şoferi de tir se lovesc adesea de taxele mari (de cel puţin £2.000) pentru obţinerea permisului de conducere profesionist. În UK, examenul de conducere este foarte riguros, iar repetarea testului după fiecare eşec costă bani suplimentari. Odată obţinut, permisul de conducere profesionist nu garantează locul de muncă. Angajatorii cer, de regulă, un minimum de doi ani experienţă în şoferie profesionistă pe drumurile britanice.

Agenţia Mainline este atât de disperată să găsească şoferi de tir profesionişti încât e dispusă să ajute şoferii veniţi de peste hotare să-şi găsească o cazare adecvată şi să se stabilească în UK. Mai mult, îi trimite la cursuri pentru a avea ocazia de a se familiariza cu străzile din UK, tradiţia şi cultura britanică.

 

Şanse pentru români

În noiembrie anul trecut, Greencore Group, cel mai mare producător de sandwich-uri din Marea Britanie, căuta sute de angajaţi din Estul Europei. Zilele acestea, compania, care furnizează sandwich-uri pentru Marks & Spencer, Waitrose, Sainsbury’s, Tesco şi Asda, se află momentan într-o campanie de a aduce muncitori din Ungaria pentru a lucra în noua fabrică Greencore. Allyson Russell, directorul pe resurse umane al Greencore, a spus că iniţial au căutat personal pe piaţa internă însă, nefiind rezultate, au căutat un pic mai departe.

În 2014, companiile britanice au pus la bătaie aproape 8.000 de locuri de muncă pentru asistente medicale, şoferi de taxi şi personal hotelier din România.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

9 pareri la “Agenţie britanică, în căutare de şoferi de tir est-europeni”

 1. Vasile Crisan Spune:

  Buna ziua! A-ti publicat acest articol,dar cum putem saluam legatura cu aceste companii ce cauta soferi profesionisti? Angajeaza si incepatori?

 2. Radu, baiatu' mamiiiii Spune:

  E foarte simplu – zice de agentia Mainline… o cautare pe google da urmatorul site: http://www.mainlineemployment.co.uk/

  Numere de telefon:
  Bristol Head Office 0117 9632772 Bristol 0117 3763647 Swindon 01793 613133

  Succes!

 3. Vasile Crisan Spune:

  Multumesc!!!!

 4. vasile dragut Spune:

  Da sint interesat imi doresc dar sint incepator em atesta card.07440355612

 5. marian Spune:

  Stie cineva are dispecerat romanesc..

 6. marian Spune:

  La nr respectiv vorbeste cineva in limba romana.

 7. ciobotaru vasile Spune:

  sunt interesat sa colaborez cu DMV insa nu am experienta pentru ca nu a mai lucrat pe camion niciodata mentionez ca am categoriile BCE cu toate atestatele as avea nevoie sa merg cu cineva de inceput de initiere o perioada dupa care o sa raan singur sau eventual la aprecierea dumneavoasta daca credeti ca ma puteti ajuta sa colaboram va rog sami scrieti prin email va multumesc

 8. ciobotaru vasile Spune:

  sau sa ma sunati la numarul>07443369545

 9. Nelu Spune:

  Sunt sofer profesionist cat B.CQC.E.in uk.toate actele schimbate atestat tahograf.serios si dornic de munca sa ma stabilesc in londra.caut un post de muncă nr de contact 07466689080 sau 07506571451.

Spune-ti si tu parerea!