Ahmetov nu-l vrea pe Lucescu

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 14 decembrie 2009

 

Proprietarul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a afirmat că nu este bine ca un antrenor să pregătească o echipă de club şi prima reprezentativă în acelaşi timp, referitor la posibilitatea ca Mircea Lucescu să preia naţionala Ucrainei, informează site-ul oficial al formaţiei.

 

„Ştiu din presă că Surkis vrea să discute cu mine despre posibilitatea ca Mircea Lucescu să pregătească echipa naţională. Nu înţeleg rolul meu în această problemă. Eu sunt preşedinte de club şi mi-am spus părerea, nu este bine ca aceste funcţii să fie combinate. Este un conflict de interese. Cred că nu este corect faţă de alte cluburi. Sunt liberi să negocieze, respect deciziile luate, chiar dacă îmi plac sau nu”, a explicat Ahmetov.

 

Omul de afaceri a adăugat că el a fost unul dintre primii patroni din fostele ţări sovietice care au apelat la un antrenor străin. „Toţi mă criticau şi-mi spuneau că nu sunt patriot. Am spus că nu cel care este născut şi crescut în Ucraina este patriot, ci acela care lucrează pentru Ucraina. Pentru mine nu contează din ce ţară este antrenorul naţionalei, ci mai important este ca aceasta să joace bine şi să fim mândri de echipă”, a mai spus proprietarul lui Şahtior Doneţk, care a precizat că este dispus că ofere o parte din salariul selecţionerului.

 

Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina, Grigori Surkis, a anunţat că este pregătit să-i facă o ofertă oficială tehnicianului român. Mircea Lucescu a preluat Şahtior Doneţk în 2004, iar de atunci a câştigat trei titluri de campioană a Ucrainei (2005, 2006, 2008), o Cupă a Ucrainei (2008) şi două Supercupe (2005, 2008), dar şi ultima ediţie a Cupei UEFA (2009).

 

Din ceea ce ştim, Mircea Lucescu a declarat deja că va refuza o astfel de propunere, nedorind să devină parte a problemelor pe care le-ar putea genera antrenând ambele echipe.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!