Ai vrut la muncă în UK? Iată oraşele în care poţi fi cel mai fericit

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Locuinţe, Muncă, UK la bani mărunţi pe data 7 februarie 2016

uk_street1

Locul de muncă sigur şi bine plătit este criteriul principal pe baza căruia mulţi dintre românii care au poposit în ultimii ani în Marea Britanie (sau oriunde altundeva în lume) pot spune cu mâna pe inimă că sunt fericiţi. Dar, după un timp, cum stă în firea omului, pretenţiile cresc, iar o relocare într-unul din „cele mai fericite zece oraşe britanice” prezentate de The Guardian ar putea fi soluţia salvatoare.

 

10) Bristol

„Bristol este un oraş minunat în care să lucrezi”, zice Jonathan May, directorul companiei Hubbub, cu sediul chiar în acest oraş. „Are vitalitatea şi cultura unui oraş mare, întreţinând totodată şi sentimentul unei comunităţi unite, prietenoase. Spaţiile de birouri sunt ieftine, adevărate chilipiruri când le compari cu alte oraşe. Este un oraş cu multe spaţii verzi, perfect pentru ciclişti şi e încărcat cu magazine şi comercianţi independenţi.”

 

9) Southampton

„În Southampton beneficiezi de un bine definit spirit de comunitate, este un loc unde chiar poţi fi fericit la locul de muncă”, spune Crystal Mintram, un tehnician-arhitect din Southampton, pentru The Guardian. „Chiar dacă avem aici companii mari, în cartierele mai mici sunt o mulţime de afaceri locale independente. Se face şi mult voluntariat la care poţi contribui, ceea ce îţi dă sentimentul că faci parte dintr-o comunitate căreia îi pasă. E un oraş special.”

 

8) Manchester

BBC şi Media City au sediul aici (şi în Salford), Manchester devenind tot mai mult un centru media veritabil. „În acest moment, în Manchester, vibrează entuziasmul şi ambiţia”, spune James Layfield, directorul companiei Central Working, cu sediul în acest oraş. „Se simte ca şi cum munceşti în ceea ce are să devină următorul oraş global, din care rezultă o cultură a muncii încărcată de motivaţie şi optimism.”

 

7) Nottingham

„Nu este nici o surpriză pentru mine că Nottingham se află în acest top 10”, spune Aaron Dicks, directorul firmei Impression pentru The Guardian. „În urma investiţiilor făcute în cartierul industriei creative şi a creşterii numărului de parteneriate cu Google, este un loc fascinant pentru munca în sectorul creativ. De altfel, Nottingham are câte ceva pentru a mulţumi fiecare gust sau set de abilităţi profesionale. Sunt, de asemenea, o mulţime de baruri şi restaurante independente şi destule alte activităţi”.

 

6) Sheffield

„Calitatea vieţii şi a fericirii din acest oraş sunt la o cotă destul de ridicată”, declară Ruth Gunay, co-proprietarul restaurantului turcesc Lokanta. „Oamenii sunt prietenoşi, iar sentimentul este de oraş mic, de comunitate, însă bogat în artă şi cultură, cu o bună ofertă de locuri de muncă într-o varietate de domenii. Sunt totodată şi o grămadă de afaceri independente aici, ceea ce îi face pe oameni mai fericiţi, consider eu, pentru că au ocazia să-şi urmeze propriile ambiţii.”

 

trimiteri-sus-4

Ai proprietăţi în UK? Iată ce ai de făcut…

Străzile din UK. Și ce străzi!

Oraşe-satelit ale Londrei, mai ieftine

Nu se poate să trăieşti în UK şi să nu ştii că…

trimiteri-jos-4

 

5) Plymouth

„Plymouth este situat într-o locaţie absolut splendidă, fiind înţesată de parcuri verzi şi de privelişti ce-ţi taie respiraţia”, spune fotograful Amber McCarthy. „Ai parte de o viaţă atât de relaxată, inclusiv la muncă, aici, în Plymouth… Parcă toată lumea munceşte aici într-un ritm mai lent şi totuşi reuşesc să-şi facă zilnic treaba. Chiar este un oraş excelent în care să lucrezi, fără acea intensitate şi viteză dintr-un oraş mare. N-aş da Plymouth pe nimic.”

 

4) Brighton

„Brighton este plin de culoare. Este un centru pentru start-up-urile în domeniul digital”, explică Sophie Turton, manager de conţinut digital la firma Bozboz. „Bineînţeles, acelaşi lucru poate fi spus şi despre Londra, însă Brighton se distanţează de capitală prin faptul că oferă un echilibru între muncă şi timpul liber. Este foarte neobişnuit ca o compania să se aştepte de la angajaţi să facă ore suplimentare fără a fi plătiţi, iar majoritatea destinaţiilor din oraş pot fi atinse mergând pe jos, deci se evită stress-ul asociat navetei cu maşina. Brighton este şi un oraş care încurajează individualismul. Este un oraş foarte plăcut în care să lucrezi şi un loc însufleţitor, în care te poţi dezvolta în orice direcţie doreşti.”

 

3) Birmingham

„Birmingham este un oraş minunat în care să munceşti. Din punct de vedere demografic, este cel mai tânăr oraş din Europa, şi astfel se explică puternicul sentiment de optimist care inundă fiecare colţişor al oraşului”, spune James Whatmore, director la JobLogic. „Este un oraş destul de mare pentru a pune la dispoziţie o largă varietate de oportunităţi în câmpul muncii, o infrastructură şi un stil de viaţă ce se regăsesc în orice oraş mare, însă nu este atât de de mare încât să ne pierdem în vâltoarea unei metropole, oamenii sunt prietenoşi şi cu picioarele pe pământ.”

 

2) Liverpool

„Liverpool este unul din locurile unde poţi fi cel mai fericit la muncă datorită oamenilor şi oraşului, care inspiră prietenie, colaborare, sprijin”, spune Matt Kennedy, managerul de la incubatorul de start-up-uri local, Launch22. „Locul are un aer cosmopolitan. Am parcurs un drum lung în ultima decadă şi mi se pare că există o nerăbdare plină de emoţie legată de ce ne va aduce viitorul”.

 

1) Norwich

În Norwich, un uimitor 77% dintre locuitori spun că le place munca pe care o fac. „Norwich este unul din puţinele oraşe care încă îşi menţine o identitate locală puternică, precum şi o coumunitate unită – oamenii trec pe stradă şi se salută, ospătarii îşi amintesc care a fost ultima ta comandă şi eşti la curent cu toate proiectele locale de interes”, spune jurnalistul Lauren Razavi. „Acest puternic simţ al identităţii este cu siguranţă un factor important în plasarea oraşului Norwich în fruntea acestui clasament. Este, totodată, un oraş mult mai ieftin, mai prietenos şi pitoresc decât Londra sau Manchester, să zicem.”

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

O parere la “Ai vrut la muncă în UK? Iată oraşele în care poţi fi cel mai fericit”

  1. Ai vrut la muncă în UK? Iată oraşele în care poţi fi cel mai fericit - Vocea Transilvaniei Spune:

    […] Continuarea AICI […]

Spune-ti si tu parerea!