Aihan Omer părăsește naționala

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 13 mai 2016

628 aihanAihan Omer a renunţat la postul de selecţioner al naţionalei de handbal masculin a României după numai 8 luni.

Antrenorul în vârstă de 55 de ani a renunţat la al treilea mandat la naţională din motive personale, iar decizia i-a fost aprobată de preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu.

„Am nevoie de o perioadă de odihnă, presiunea și stresul meciurilor au fost mari atât la echipa națională, cât și la echipa de club. Vreau să le mulțumesc jucătorilor care au răspuns la convocările echipei naționale și care au luptat să readucem naționala masculină din lumea a treia în lumea bună”, a explicat motivele deciziei Aihan Omer, care e şi antrenorul Dunării Călăraşi.

Cu Omer pe bancă, România a câştigat 11 din cele 12 meciuri oficiale disputate. Singurul eşec, cel cu Austria, a dus însă la ratarea calificării la barajul pentru Mondialul din 2017.

România va debuta pe 2 noiembrie în grupa a doua de calificare la Europenele din 2018, din care mai fac parte Polonia, Belarus şi Serbia.

Urmează să vedem dacă Aihan chiar va lua o pauză sau va alege să conducă o formație la care presiunea să fie mai mică, poate chiar una din străinătate.

Sursele susțin că Federaţia Română de Handbal oricum intenţiona să întrerupă colaborarea cu antrenorul echipei Dunărea Călăraşi. În iarnă, România a ratat calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial din 2017, iar respectivul eşec nu a fost uşor de digerat. FRH a continuat însă cu Aihan Omer pentru că nu a avut timpul necesar la dispoziţie pentru a numi un alt selecţioner pe termen lung. Deşi nu au spus-o oficial, mai multă lume i-a reproşat lui Aihan Omer faptul că în cei 2 ani de mandat a promovat foarte puţini jucători tineri la naţională, deşi – poate cu excepţia Austriei – ceilalţi adversari i-ar fi permis să facă teste şi în acest sens.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!