Ajutoare de la românii din Italia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 23 martie 2015

Asociatia Romanilor din Italia_ajutoare

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) anunţă continuarea campaniei de ajutorare a familiilor nevoiaşe din Vrancea. De această dată, ARI, împreună cu partenerii săi, a organizat cea de-a 12-a misiune umanitară adresată copiilor şi adulţilor din localităţile Urecheşti şi Popeşti, din judeţul Vrancea, informează gazetaromaneasca.com.

Preşedintele ARI, Eugen Terteleac, i-a îndemnat pe românii de pretutindeni „să fie deschişi acestui tip de acţiuni”.

————————————–

„Îi invităm pe toţi cei care pot sprijini astfel de misiuni umanitare să contribuie, după posibilităţi, deoarece multe persoane au nevoie de ajutorul nostru. Gestul de absolută împlinire sufletească este acela de a dărui, indiferent dacă vorbim de lucruri materiale sau spirituale. Nimic nu se compară cu zâmbetul sau îmbrăţişarea primită de la un copilaş în schimbul darului oferit. Vă îndemnăm să faceţi şi dumneavoastră astfel de gesturi, dăruiţi oricât de puţin şi veţi rămâne surprinşi de emoţia trăită.”

Eugen Terteleac

————————————–

Toate ajutoarele au fost strânse în Italia de către voluntarii Asociaţiei Românilor din Italia, de la membri şi de la alţi parteneri italieni.

„Dacă vom reuşi prin acţiunile noastre să sădim această dorinţă de a face voluntariat şi să convingem şi alte persoane să facă asemenea gesturi, astfel de comunicate de presă nu vor mai exista. Ne dorim să fim un exemplu de urmat şi pentru alte organizaţii din Italia şi din alte ţări”, a adăugat Eugen Terteleac.

————————————–

„Asociaţia noastră este deschisă colaborării cu alte organizaţii, interesate să sprijine persoanele nevoiaşe atât din România, cât şi din Italia. De 12 ori, în decursul ultimilor ani, Asociaţia Românilor din Italia a reuşit să bucure mii de copii din România şi va continua să facă acest lucru. Următoarea misiune umanitară este programată în perioada iunie-iulie 2015.”

Eugen Terteleac

————————————–

 

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!