Ajutoare pentru copiii defavorizați

Articol publicat in sectiunea Social pe data 24 octombrie 2014

Familiile cu un venit lunar de până la 530 lei/membru vor primi, din noiembrie, un ajutor de 42 lei pentru fiecare copil, iar pentru copiii aflaţi în sistemul special de protecţie va fi alocat câte 440 lei. Alocaţiile de stat pentru ceilalţi copii urmează să fie limitate la nivelul actual, de 42 lei.

De ajutorul care va fi acordat din luna noiembrie familiilor cu venituri reduse vor beneficia 500.000 copii, dintr-un număr total de 284.000 familii, a anunţat ministrul muncii, Rovana Plumb, după ce Guvernul a aprobat, prin hotărâre, noile ajutoare.

Totodată, Rovana Plumb a anunţat că Executivul a adoptat o hotărâre prin care, de la 1 decembrie, alocaţia de hrană zilnică, pentru aproximativ 60.000 de copii care se află în sistemul de protecţie specială, va fi dublată.

Ministrul muncii a mai precizat că, tot prin hotărâre de guvern, s-a decis dublarea alocaţiei zilnice de hrană şi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi care se află în centrele de îngrijire.

„De la 1 ianuarie 2015, vom dubla alocaţia de hrană zilnică, de la 8 lei la 16 lei, pentru toate persoanele adulte cu dizabilităţi care se află în centrele de îngrijire, aproximativ 40.000 de persoane”, a spus ministrul.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!