Ajutor de la Politia Romana

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 21 iulie 2013

Consilierii locali dintr-un district metropolitan din centrul Londrei au cerut sprijinul politistilor din Romania pentru evacuarea cetatenilor romani de etnie roma care traiesc pe strazi, in spatii exclusiviste ale capitalei Marii Britanii.

„Ajutati-ne sa scapam de romi, implora o primarie londoneza statul roman”, titreaza cotidianul The Telegraph in editia din 15 iulie. Solicitarea a fost lansata ca urmare a prezentei unui grup numeros de etnici romi in cunoscuta zona Marble Arch, informeaza ziarul, citand un articol aparut anterior in The Times. Acesta sustine ca cel putin 60 de romi originari din Romania cersesc pe strazile din cartier.

In consecinta, un reprezentant al Consiliului Local din Westminster (centrul Londrei) s-a adresat in scris Ambasadei Romaniei la Londra. Acesta a cerut prezenta unui echipaj de politisti romani in metropola de pe Tamisa. Ei ar urma sa se alature eforturilor primariei din Westminster de a restabili ordinea. Costurile suportate de consiliul local londonez in scopul eliminarii consecintelor negative ale prezentei romilor in zona ajung la aproximativ 500.000 de lire sterline, se subliniaza in documentul mentionat.

„Din totalul de 292 de cersetori arestati anul trecut in aria consiliului local Westminster, aproximativ 200 erau cetateni romani”, se mai sustine in scrisoarea adresata ambasadorului Romaniei la Londra, dr. Ion Jinga, conform The Telegraph.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!