Ajutor de stat pentru emisiuni culturale

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 19 iunie 2015

Guvernul a renunțat la instituirea Fondului Audiovizual, din colectarea unui procent de 5% din totalul veniturilor cabliștilor, dar va institui o schemă de ajutor de stat pentru instituțiile din presa audiovizuală care produc și difuzează emisiuni cu specific de informare, educare și culturale, scrie Mediafax.

Executivul a aprobat o ordonanță de urgență care stabilește schema ajutorului de stat, arătând că urmărește susținerea operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc și difuzează emisiuni cu specific de informare, educare și cultural de interes public

Operatorii economici din domeniul audiovizual vor putea beneficia astfel de finanțare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărui buget va fi în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia. Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2016, însă va putea fi prelungită.

Potrivit unor surse oficiale, Executivul a renunțat complet la inițiativa înființării Fondului Audiovizual, iar de administrarea și monitorizarea noii scheme de ajutor de stat se va ocupa Consiliul Național al Audiovizualului.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!