Ajutor pentru adopții

Articol publicat in sectiunea Social pe data 5 februarie 2016

Mamele care adoptă copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 de lei și de concediu de acomodare de un an, potrivit modificărilor aduse legii adopției, adoptate de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, scrie Mediafax.

Deputatul PNL Florica Chercheș a explicat că mamele care adoptă copii cu vârsta mai mare de 2 ani ar urma să primească o indemnizație de aproximativ 1.700 de lei pe lună, iar cele care adoptă copii mai mici de doi ani ar urma să beneficieze de prevederile legii în vigoare, adică de indemnizația de creștere a copilului.

Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreunează procedurile de adopție pentru copiii români, în România.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, inițiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!