Ajutor pentru copiii din familii defavorizate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 6 noiembrie 2015

Peste 100.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale, în valoare de 50 de lei pe lună, cu condiția să meargă la grădiniță, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării Științifice, potrivit Mediafax.

Legea privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost promulgată de președintele României, în 28 octombrie. Legea preia, la nivel de metodologie, mecanismul programului „Fiecare Copil în Grădiniță”, pilotat în ultimii cinci ani de Asociația OvidiuRo în 43 de comunități din România.

Conform unei evaluări inițiale a Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale condiționate de prezența la grădiniță.

Ministerul Muncii estimează costul anual al tichetelor sociale, suportat de la bugetul de stat prin cotele defalcate de TVA, la 39 de milioane de lei. Prin intermediul acestei legi, familiile defavorizate primesc tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, condiționate de prezența zilnică la grădiniță a celor mici.

Proiectul de lege a fost votat în octombrie 2015 de plenul Camerei Deputaților, după ce în iunie fusese aprobat de Senat.

Maria Gheorghiu, co-fondator Asociația OvidiuRo a spus, la rândul său, că viziunea care a stat la baza programului dezvoltat de asociație a fost ca fiecare copil sărac din România să beneficieze de educație preșcolară de calitate.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!