Ajutor suplimentar pentru proprietarii care se confrunta cu reposesia

Articol publicat in sectiunea Locuinţe pe data 23 noiembrie 2009

Proprietarii care se confrunta cu reposesia sunt la un pas de a primi o noua mana de ajutor. Campania „The Mortgage Help”, care le ofera acestora sfaturi gratuite vizavi de nevoile lor, se va prelungi si pe parcursul anului 2010. Regulile care fac din reposesie ultima solutie a stingerii unei probleme financiare sunt si ele inasprite, in timp ce familiile vor primi ajutor suplimentar prin Mortgage Rescue Scheme.

 

Campania Mortgage Help

Campania Mortgage Help ofera proprietarilor ajutor si sfaturi, gratuite si independente, atat on-line, cat si prin intermediul telefonului.

Cum riscul de reposesie este unul din ce in ce mai mare, campania va fi extinsa si pe parcursul anului 2010.

Pentru mai multe informatii legate de Mortgage Help, puteti apela la http://mortgagehelp.direct.gov.uk sau suna la linia gratuita National Debtline, 0808 808 4000.

 

Inasprirea regulilor de reposesie

Creditorii ipotecari vor trebui de acum sa anunte consiliile locale cand o persoana din zona pe care o acopera acestea a intrat in actiunea de reposesie. Acest lucru le va permite consiliilor sa faca un pas inainte si sa poata oferi ajutor util celor care au nevoie de el.

De asemenea, pentru creditori exista teste si mai dure decat acesta. O noua modificare a legilor spune ca acestia vor trebui sa puna la dispozitia Curtii dovezile faptului ca au facut tot ceea ce s-a putut pentru ca reposesia sa fie evitata.

Insa pasii facuti pentru a asigura cat mai multa protectie proprietarilor sunt si mai multi. Financial Services Authority planuieste sa impuna standarde minime de toleranta si intelegere pentru proprietari pe care acestia sa le astepte de la creditorii ipotecari in cazul in care sunt in situatia de a nu reusi sa plateasca ratele ipotecare respective.

Acest lucru ar urma sa asigure faptul ca proprietarii nu vor avea parte de un tratament excesiv si nedrept cand vorba de platile pe care trebuie sa le faca.

Pentru amanunte suplimentare puteti apela la link-urile urmatoare:

– ce faceti cand creditorul va aduce la tribunal – http://www.direct.gov.uk/en/HomeAndCommunity/Keepingyourhomeevictionsandhomelessness/Mortgagesandrepossessions/DG_180039;

– ce puteti face pentru a evita reposesia – http://www.direct.gov.uk/en/HomeAndCommunity/Keepingyourhomeevictionsandhomelessness/Mortgagesandrepossessions/DG_174580.

 

Schema de ajutorare Mortgage Rescue

Ajutorul suplimentar ghideaza familiile vulnerabile prin intermediul Mortgage Rescue Scheme, schema pusa de acum la dispozitie de fiecare consiliu local.

Pentru acest lucru, a fost constituita o echipa noua, rapida, care sa va ajute sa luati deciziile necesare.

Mai multe amanunte puteti afla la http://www.direct.gov.uk/en/HomeAndCommunity/Keepingyourhomeevictionsandhomelessness/Mortgagesandrepossessions/DG_174005.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!