Al doilea oras din Romania care va avea metrou

Articol publicat in sectiunea Social pe data 24 februarie 2014

Primarul Timisoarei, Nicolae Roibu, a declarat ca a decis realizarea unei linii de metrou cu o lungime de 8 kilometri, care sa lege centrul orasului de aeroport. Proiectul urmeaza sa intre in planul de buget pentru perioada 2014-2020, sursa de finantare nefiind inca cunoscuta.

„Asta e solutia: liniile de cale ferata trebuie sa fie duse in subteran, si cu aceasta ocazie sigur ca se va realiza si o conexiune tip metrou intre cateva puncte cheie ale orasului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge sa fie legate si se va putea face repede si la preturi convenabile asa ceva. Sunt acele utilaje cartita care strapung muntii, merg pe sub mari, pe unde vrei”, a spus Robu.

Linia de metrou va porni de la Gara de Nord, va ajunge la Gara de Est si se va termina la Aeroportul International Timisoara. 

Aeroportul din Timisoara a raportat in 2013 un trafic de circa 750.000 de pasageri, cu jumatate de milion mai putin fata de nivelul din urma cu doi ani. Din traficul total, 340.000 de pasageri au zburat cu Wizz Air si 100.000 cu Carpatair.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!