Al doilea parlamentar UKIP în Camera Comunelor

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 22 noiembrie 2014

Mark Reckless_UKIP

Mark Reckless, fostul parlamentar conservator care în 27 septembrie a renunțat la fotoliul său din Camera Comunelor și a demisionat din Partidul Conservator pentru a trece în formațiunea naționalistă UK Independence Party (UKIP), și-a recâștigat poziția în camera inferioară a parlamentului britanic. UKIP, partid cu o retorică agresivă împotriva imigrației, a obținut astfel al doilea loc de parlamentar în Camera Comunelor din istoria existenței sale, a anunțat mass-media britanică în 21 noiembrie.

Victoria sa a fost stabilită prin vot, urmare a alegerilor anticipate organizate în 20 noiembrie în circumscripția electorală Rochester and Strood din comitatul Kent (sud-estul Marii Britanii).

 

Demisionar din Partidul Conservator, reales „pe listele” UKIP

Fostul parlamentar conservator de Rochester and Stood Mark Reckless a revenit în fotoliul său de parlamentar ca reprezentant al UKIP după ce a fost ales de 16.867 votanți din circumscripția electorală situată pe coasta de răsărit a Angliei. El a obținut cu 2.920 de voturi mai mult decât Kelly Tolhurst, contracandidata sa din partidul conservator. Aceasta a fost aleasă de numai 13.947 de electori în cadrul alegerilor anticipate care au avut loc joi, 20 noiembrie. Reprezentatul laburiștilor, Naushabah Khan a strâns doar 6.713 voturi, în timp ce liberal-democrații s-au clasat pe poziția a cincea în competiția electorală din Rochester and Strood.

Reckless este acum al doilea parlamentar UKIP din Camera Comunelor, după Douglas Carswell care, de asemenea, fusese ales în 2010 ca reprezentant al conservatorilor în parlamentul din Westminster Palace. Carswell a fost primul care a demisionat din principalul partid aflat la guvernare pentru a trece în formațiunea politică extremistă condusă de Nigel Farage. Amândoi demisionarii din rândul conservatorilor au revenit în parlament din partea UKIP cu sprijinul votanților britanici.

————————————–

„Cei care cred în libertate, în taxe reduse, într-o guvernare curată, în independența locală și în puterea poporului sau cei care cred că lumea există dincolo de Europa, să vină cu noi. Iar noi le vom reda Marea Britanie înapoi”.

Mark Reckless, fost parlamentar conservator care a devenit în 20 noiembrie al doilea reprezentant al UKIP în Camera Comunelor

————————————–

 

Surpriza alegrilor anticipate de la Rochester and Strood

„Dacă am câștigat la Rochester and Strood, putem câștiga oriunde”, a spus exaltat Mark Recless, noul parlamentar UKIP, în discursul în care își anunța victoria. „Votați UKIP! Noi vă vom reda țara înapoi”, a continuat acesta.

Liderul partidului, Nigel Farage, a susținut că rezultatul alegerilor de joi, 20 noiembrie reprezintă „o victorie extrem de importantă” pentru formațiunea politică pe care o conduce. El a prezis că, în 2015, UKIP va deveni a treia forță politică din regat.

Analiștii consideră că votul acordat UKIP în Rochester and Stood, deși era previzibil, constituie o puternică lovitură dată conservatorilor, cu șase luni înaintea alegerilor parlamentare generale din 2015. Regiunea situată în comitatul Kent era considerată una cu un electoral fidel Partidului Conservator. În plus, zona este locuită de o populație diversă din punct de vedere etnic, care include numeroși tineri.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!