Alba-neagra cu sistemul de sănătate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 5 iunie 2015

card sanatateCasa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) contestă informația referitoare la blocarea sistemului cardului de sănătate și afirmă că sistemul este funcțional. Printr-un comunicat de presă remis redacției Evenimentul zilei, CNAS precizează că „nu s-au primit în cursul acestei zile (marți, 2 iunie – n.r.) sesizări despre blocajul sistemului cardului de sănătate sau a celorlalte aplicații informatice”.

„Sistemul cardului național de sănătate este funcțional și nu au existat blocaje. Chiar dacă ne aflăm la început de lună, perioadă de raportări pentru furnizorii de servicii medicale, problemele semnalate astăzi au fost de funcționalitate. Acest lucru este demonstrat  de numărul de servicii medicale validate cu cardul,  înregistrate în sistem”, precizează CNAS, într-un comunicat remis marți. Astfel, în primele 11 ore ale zilei de marți, au fost înregistrate, la nivel național, 137.567 de servicii medicale cu card și 59.563 fără card. În același interval orar, la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) au fost înregistrate 20.706 de servicii medicale cu card și 9.727 fără card. În cabinetele medicilor de familie care au contracte cu CASMB au fost acordate, în aceeași perioadă, 5.801 servicii medicale cu card și 3.056 fără card, se mai arată în comunicatul CNAS.

„Fie că este sau nu pe placul unor furnizori de servicii medicale, nu vom renunța la sistemul cardului de sănătate”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

Comunicatul CNAS mai precizează că „furnizorii de servicii medicale trebuie să informeze de urgență helpdesk CNAS sau centrele de asistență organizate la nivelul fiecărei case de asigurări despre orice probleme de funcționalitate a sistemului, pentru a putea fi remediate în cel mai scurt timp. Responsabilii și datele de contact ale acestora se află afișate atât pe site-ul CNAS, cât și pe site-urile caselor județene de asigurări de sănătate.”

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!