ALDE Tăriceanu nu-s de încredere

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 25 martie 2016

Liderul senatorilor ALDE, Dumitru Pelican, și-a anunțat demisia din formațiunea politică din care făcea parte.

El a afirmat că decizia a fost determinată de cultul personalității impus în partid de către Călin Popescu Tăriceanu care crede că cei care nu sunt de acord cu el îi sunt automat dușmani. Senatorul Dumitru Pelican l-a acuzat pe Tăriceanu că este „narcisist”. „Acesta este domnul Tăriceanu, se iubește prea mult pe sine, este prețios. Narcisismul este într-adevăr o problemă. Îl are domnul Tăriceanu.”

Demisionarul a afirmat că nu poate rămâne într-un partid care este tras în jos de declarațiile și acțiunile propriului președinte. „Îi spun doar atât domnului Tăriceanu: Narcisismul este boală grea, e o problemă, iar eu nu sunt dispus să îi car geanta și mapa, cum, din păcate, fac alții. Au mai plecat opt filiale din Gorj și vor mai pleca. ALDE nu există, din păcate, iar discursul domnului Tăriceanu trage partidul în jos”, a apreciat Pelican.

Senatorul a afirmat că dezacordul său față de direcția politică a partidului s-a amplificat. „Dacă domnul Tăriceanu crede că o să stau să îl ascult cu toate ideile pe care le are, îmi pare rău. Întotdeauna l-am contrat și i-am spus ce părere am. Domnia sa, în momentul în care nu ești de acord cu el, ești dușmanul lui. Ca să nu mai aibă dușmani, mi-am dat demisia eu”, a declarat Pelican. Cu toate acestea, ALDR a ignorat demisia, preferând să îl excludă pe senatorul rebel. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Dumitru Pelican a fost exclus din partid fără să precizeze care a fost motivul pentru care s-a luat această decizie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

4 pareri la “ALDE Tăriceanu nu-s de încredere”

 1. PATRUICA DAN Spune:

  Ciudat ca la baza rupturii domnului Pelican de ALDE sta o diferenta de opinii despre care, insa, nu vorbeste. Daca nu sunt de acord cu cineva, care e dezacordul. Daca doar invoc diferentele de opinie, s-ar putea ca, de fapt, motivul rupturii sa fie altul!

 2. Florin Spune:

  Ei ne vor numai binele. Tariceanu la putere.

 3. Sorana Stan Spune:

  Tariceanu la putere!Felicitari domnule!

 4. Anastasia Spune:

  Domnul Tăriceanu nu e este narcisist. Este un bărbat care întotdeauna a avut grijă de imaginea lui și a partidului pe care îl reprezintă. Cât despre domnul Pelican,nu cred că îi va simți nimeni lipsa. Nu s-a implicat prea mult în activitățile ALDE.

Spune-ti si tu parerea!