Alege-ți costumul de baie în funcție de forma corpului tău

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 5 iunie 2014

swimsuits_body shapesMulte femei sunt îngrijorate de modul în care arată în costum de baie. Găsirea costumului perfect care te ajută să arăți extraordinar la plajă poate fi o sarcină descurajatoare, dar cunoscând ce model ți se potrivește poți să alegi mai ușor un costum în care arăți bine și te simți confortabil.

 

Stabilește-ți forma trupului

Pară: ai un bust mic, o talie medie și ești mai lată în coapse.

Cu forme pronunțate: ai un trup în formă de clepsidră, cu bust și șolduri mari și talie mică.

Cu bust pronunțat: ai bustul mare, dar talia și șoldurile mici.

Atletic: nu ai forme accentuate.

Înaltă: ai picioare lungi și/sau trunchi lung.

Scundă: ai picioare scurte și/sau trunchi mic.

După ce te-ai decis din ce categorie sau categorii faci parte, poți să începi să cauți modelul care te va pune în valoare. Treci prin următorii pași pentru a afla ce tip ți se potrivește cel mai bine.

 

Corpul pară

Dacă ești în categoria „pară”, alege un costum care să atragă atenția la bustul tău. Asta te va face să pari mai mică în partea de jos. Când cumperi un costum din două piese, alege unul cu motiv mai încărcat sau imprimeu la sutien pentru a atrage atenția sus. De asemenea, poți căuta un sutien cu întăritură și suport la cupe. De evitat sunt bikini cu curele sau orice care poate atrage atenția la părțile care îți displac. Nu uita: este în regulă să porți un slip uni cu un sutien cu model/imprimeu. Este distractiv să le combini și astfel poți obține mai multe ținute.

Un pareo este o opțiune bună pentru momentele când nu ești în apă. Îți oferă mai multă acoperire (totuși transparentă) și un aer interesant.

Dacă vrei un costum dintr-o bucată, alege unul care să fie mai încărcat în partea de sus: cu model, cu imprimeu sau cu volănașe, cu catarame sau orice detaliu ornamental.

 

Forme pronunțate

Dacă ai forme mai accentuate, un bust mare, poți încerca un costum întreg cu o culoare mai îndrăzneață ca să îți pui în valoare atuurile. Costume cu talia foarte ridicată sau cu decolteu adânc te avantajează pentru că distrag atenția de la burtă. Un bust mare nu este un motiv să nu porți costum din două piese. Trebuie doar să alegi un costum cu un top ca să îți ofere acoperirea de care ai nevoie, susținere pentru activități în apă sau mișcare în general. Nu uita, trebuie să te simți confortabil și sexi, nu expusă.

 

Corp atletic

Dacă ai alură atletică, alege-ți un costum sport care e menit să te avantajeze. Femeile slabe și majoritatea femeilor cu mușchii tonifiați pot purta sutien decoltat și bikini cu talie joasă.

 

Dacă ești înaltă

Dacă ești înaltă, alege un costum cu motiv sau imprimeu și la slip și la sutien pentru a accentua zonele cu care te mândrești și pentru a masca înălțimea.

 

Dacă ești scundă

Dacă ești micuță, caută un costum cu talia puțin mai ridicată, îți va face picioarele să pară mai lungi. Evită șorturile sau fustițele, îți fac picioarele să pară mai scurte. Alege decolteuri în V și modele cu dungi verticale care te fac să pari mai înaltă. Alege motive colorate care să accentueze părți care îți plac, dar evită să porți costume prea încărcate.

Este foarte posibil să te regăsești în mai multe categorii. Unele femei sunt înalte și slabe, altele sunt scunde și cu corp în formă de pară. Cunoscând categoria sau categoriile din care faci parte te va ajuta să găsești mai repede costumul care ți se potrivește și vei putea petrece vara la plajă și nu în cabina de probă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!