Alegerea celei mai importante rochii din viața ta: rochia de mireasă!

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 4 martie 2016

rochia de mireasa_cum alegemRochia de mireasă cere câteva pregătiri speciale. Adunate de la cele trecute prin experiența nunții și care au învățat din propria lor experiență sau au fost victime ale situațiilor neprevăzute, iată care sunt cele 7 reguli când alegi rochia de mireasă.

Mai întâi alegi croiala

Oricât de mult ți-ar face cu ochiul rochiile înfoiate sau cele decoltate, ori modelul sirenă, trebuie să alegi croiala care se potrivește cel mai bine siluetei tale.

Trebuie să ții cont și de silueta soțului tău, dar și de ținuta lui. Între voi trebuie să existe o armonie estetică. După ce alegi croiala, alegi nuanța rochiei tale, dar ai grijă să faci asta în lumină naturală, pentru că lumina din magazine poate fi înșelătoare.

Probează și fă-ți poze

Te poți poza singură în oglindă sau poți ruga pe vânzătoare. Studiază pozele pe îndelete și abia apoi alege rochia perfectă.

Nu există rochie frumoasă și ieftină!

O rochie ieftină poate să pară adorabilă pe manechinul din vitrină, dar calitatea se va vedea imediat ce vei scoate rochia în lume. Nu croiala este motivul pentru care rochia câștigă la preț, ci materialul.

Cu sau fără trenă?

Te sfătuiesc din propria mea experiență să mergi pe varianta fără trenă. Trena face rochia dificil de purtat, vei fi călcată pe rochie și, pe cuvântul meu, este extrem de neplăcut și în plus te poți împiedica. Pe de altă parte, trena este elegantă și te va face să te simți o prințesă.

Ultima probă

Ultimele detalii, retușuri și mici modificări trebuie făcute cu două săptămâni înainte de nuntă. Nu îți cumpăra rochia cu trei luni înainte. Nu o lăsa în husa ei, până în ziua nunții, pentru că poți avea surprize dintre cele mai mari. Fie te strânge, fie este largă, fie o să vrei ca unele detalii să fie schimbate. Cu două săptămâni înainte de nuntă este momentul perfect pentru ultimul retuș.

Poartă rochia înainte de nuntă

În rochia de nuntă trebuie să fii sigură pe tine, să te miști degajat, natural, ca să îți pui rochia în valoare, iar ea să te ajute să strălucești. Cum nu purtăm în fiecare zi rochii lungi, crinoline, trene și decolteuri adânci, trebuie să te împrietenești cu rochia ta. Poartă rochia în casă, inclusiv pantofii.

Strânge-ți părul, demachiază-te (ca să nu murdărești rochia), fă un duș înainte și nu te parfuma (pentru ca rochia să rămână proaspătă).

Așază-te, mișcă-te, fă piruete și învață să-ți porți rochia de mireasă! Rochiile cu crinolină și cele cu trenă sunt destul de dificile, așa că așază-te, ridică-te, urcă scări, coboară, ca să știi cum trebuie manevrată. Pare simplu, dar nu e!

Florile, pata de culoare

Speculează la maxim potențialul de culoare pe care îl are buchetul de mireasă și folosește-l! Buchetul te scoate în evidență, și pe tine, și rochia ta. Nu-l lăsa din mână, indiferent de context. Iubitul tău trebuie să aibă aceeași floare la rever ca și florile din buchet.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!