Alegeri anticipate?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 martie 2014

Președintele PNL Crin Antonescu a precizat care va fi scenariul probabil după ce se va rupe USL. „Ponta a ajuns premier pentru că l-a susținut coaliția USL. Iar dacă se va rupe, atunci corect e ca el să demisioneze și apoi, cu cel mai mare partid în spate și cu alți aliați, el să ceară un nou mandat.

Poate că alegerile anticipate ar fi mai corecte, însă nu e preferabil, în contextul situației internaționale”, a spus Crin Antonescu, duminică, la Pro TV. Pe de altă parte, el a arătat că dacă PNL iese de la guvernare, atunci nu va mai exista o super-majoritare, ci mai multe posibile majorități. „E posibil ca aceasta să se construiască în jurul PSD. PSD și UNPR au înghițit aproape tot fostul PP-DD”, a punctat Crin Antonescu. Mai mult, liderul liberalilor a susținut că dacă USL se rupe și dacă Victor Ponta rămâne să conducă un guvern cârpit, atunci PNL nu îl va susține. „Moțiunea de cenzură e o armă puternică, vom recurge la această armă dacă e cazul”, a avertizat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus că, din perspectiva lui, PDL și PMP este același lucru. Mai mult, după decembrie 2013, el a amintit că a fost foarte puțin critic la adresa PDL, pentru că treaba lui era alta, nu să înjure Opoziția, anume ca PNL să guverneze.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!