Alergi după vacanţa de vis? Alege autostrada M5!

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 28 noiembrie 2015

uk_servicii_m5_gloucester

Britanicii descoperă că o staţie de servicii de pe autostrada M5 poate fi o destinaţie remarcabilă pentru un concediu de vis. Are de toate – locuri de parcare la discreţie, este aproape de peisaje minunate de la ţară şi de oraşe istorice de vizitat. Mai mult, locaţia are legături de transport absolut perfecte!

Staţia de servicii de pe autostrada M5, între joncţiunile 11A şi 12 pe sensul de mers spre nord, deschisă în vara anului trecut, a devenit imediat o ţintă preferată a familiilor în căutare de puţină linişte şi relaxare.

Gloucester Services nu este o staţie de servicii oarecare. În locul banalului coffee shop, a restaurantului fast food şi a centrului de aparate destinate jocurilor de noroc, locaţia se poate lăuda cu o cascadă, un lac cu apă limpede, copaci, precum şi un deal încântător. Şoferii sau, mai degrabă, turiştii pot profita şi de aleile din piatră care şerpuiesc pe terenul vălurit pentru a-şi plimba prietenii canini, în timp ce copiii sunt şi ei ţinuţi ocupaţi cu diverse distracţii.

Este o destinaţie absolut bizară care reuşeşte să atragă „turişti” în special din Birmingham, aflat la o distanţă de 55 de mile.

James Swinton, un şofer de tir de 32 de ani din Smethwick, West Midlands, are deja la activ câteva concedii petrecute la staţia de servicii, unde şi-a petrecut zilele libere alături de soţie şi de cei trei copii, informează Daily Express.

Şoferul de tir explică nevoia frecventă de a părăsi cât mai rapid autostrada, datorită ocupaţiei lui. Munca pe care o face îl obligă să petreacă ore în şir în staţiile de servicii pe care le descrie ca fiind „oribile, uneori murdare şi că aerul este îmbibat cu un puternic miros de carburant”.

Dar nu şi la Gloucester Services. „Acest loc este fantastic”, spune britanicul celor de la Daily Express:

—————————————

„La cinci minute de la sosirea în staţie deja uiţi că te afli în vecinătatea autostrăzii. Se simte ca şi cum te-ai afla undeva în Lake District. Aşa că, de ce să te duci nu-ştiu-unde, la sute de mile distanţă, când ai aşa ceva aproape de casa ta?”

—————————————

Un cuplu de pensionari, din Birmingham, care au mers şi ei în vacanţă la Gloucester Services, recunosc că e un pic ciudat să alegi ca destinaţie o staţie de servicii de autostradă, însă „aici este încântător, iar traficul autostrăzii aproape că nici nu se aude”.

Localnicii aleg şi ei această destinaţie pentru a face cumpărături de mâncare, haine şi chiar mobilier, mai ales că majoritatea produselor alimentare scoase la vânzare sunt procurate de la producătorii locali.

Gloucester Services se află la mică distanţă de regiunea deosebit de frumoasă Cotswolds, de litoralul la ocean de la Weston-Super-Mare şi de oraşul Gloucester, care găzduieşte o catedrală istorică.

Proprietarii, Westmorland Family, sunt la al doilea proiect de acest tip după deschiderea Tebay Services din Cumbria, care are deja în palmares mai multe premii.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!