Alertă! Nor de praf sufocant şi un Crăciun primăvăratec în Anglia

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 16 decembrie 2015

În următoarele zile, de joi, 17 decembrie şi până sâmbătă, 19 decembrie, se aşteaptă ca Anglia să fie învăluită de un nor toxic cu praf venit din Sahara, curentul de aer cald urmând să ridice temperaturile nepermis de mult pentru acest sfârşit de an.

Alerta de smog de nivel 7 (din 10) este adresată în special persoanelor vulnerabile, cu diverse afecţiuni respiratorii, pentru care expunerea ar putea fi fatală, ei fiind sfătuiţi să nu iasă în aer liber şi să nu facă efort fizic deosebit în această perioadă.

Atmosfera din Anglia va fi încărcată în următoarele zile cu un aer poluat ce îşi are originea pe continent şi în nordul Africii. Curentul de aer va conţine particule iritante şi se anunţă totodată că temperatura se va ridica cu un spectaculos 14 grade Celsius faţă de temperatura medie a acestei perioade, ajungând la 17 grade Celsius.

Astfel, în Anglia, Crăciunul din acest an ar putea fi cel mai călduros de când se ţine această evidenţă, provocând ieşirea din hibernare a albinelor şi trezirea la viaţă a florilor de primăvară cu mult înainte de vreme. În locul unui „Crăciun alb”, britanicii s-ar putea confrunta cu aşa-numita „ploaie de sânge”, care are loc când picăturile de ploaie sunt încărcate cu nisip din deşertul Sahara.

Sudul şi centrul Angliei vor fi afectate, dar cel mai rău vor suferi cei care locuiesc în estul ţării.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!