Aleșii locali vor avea pensii speciale

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 iunie 2016

Legea referitoare la pensiile aleșilor locali, care a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României (CCR), a fost reexaminată și adoptată, marți, de plenul Senatului.

Proiectul a trecut cu 101 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și șase abțineri, după o dezbatere foarte scurtă, informează Mediafax.

PNL a anunțat că se opune acestui proiect, deși de principiu este de acord cu creștea veniturilor aleșilor locali, însă consideră că de acest aspect trebuie să se ocupe următoarele guverne.

„Este clar că primarii lucrează pentru comunitățile pe care le reprezintă și pentru munca lor încă nu sunt plătiți la adevărata valoare. Salariul lor e foarte mic în comparație cu prestanța muncii pe care o prestează. Orice guvern care va veni trebuie să aibă prioritate creșterea salariilor primarilor și aleșilor locali în general. (…) Grupul PNL se opune acordării de pensii speciale oricărei categorii speciale, nu avem nimic cu primarii, însă nu trebuie să existe niciun fel de excepții”, a spus senatorul liberal Octavian Motoc în timpul dezbaterilor.

Curtea Constituțională a admis, la începutul anului, contestația cabinetului Cioloș privind constituționalitatea legii privind pensiile aleșilor locali. Judecătorii au invocat faptul că nu este indicată sursa de finanțare, dar au arătat și că actul normativ discriminează între categoriile de aleși locali, simplii consilieri locali și județeni fiind exceptați de la lege.

Senatul este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!