Alexandra Dăriescu, din nou pe scena Royal Albert Hall

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 2 februarie 2015

Alexandra Dăriescu revine pe scena Royal Albert Hall din Londra. Tânăra este prima pianistă din România care a urcat pe prestigioasa scenă, iar pe 19 aprilie 2015 va concerta din nou în celebra sală de concerte londoneză, alături de Royal Philharmonic Orchestra.

Alexandra Dăriescu va cânta în cadrul Galei Ceaikovski, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, sub bagheta dirijorului Grzegorz Nowak, se arată pe pagina oficială royalalberthall.com. Cu acest prilej, Alexandra Dăriescu va interpreta Concert pentru pian nr. 1 de Piotr Ilici Ceaikovski. În vara anului 2013, la numai 27 de ani, Alexandra Dăriescu a devenit prima pianistă din România care a urcat pe scena Royal Albert Hall pentru a concerta alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, la eveniment fiind prezenţi și membri ai Casei regale a României.

————————————–

„Cu un spirit duios şi entuziasm, ea vorbește cu publicul prin intermediul muzicii sale.”

Rosemary Johnson, directorul executiv al Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra

————————————–

Tot în anul 2013, Alexandra Dăriescu s-a numărat printre câştigătoarele Women of the Future Awards, o competiţie desfășurată anual în UK, care premiază cele mai talentate femei tinere, ce reprezintă un model pentru generaţiile viitoare. Alexandra Dăriescu s-a născut în România, a studiat la Iași, la Şcoala Pocklington şi la Colegiul de Muzică Royal Northern din Marea Britanie. A absolvit, în anul 2008, cu Medalia de Aur, cea mai mare distincţie oferită de colegiu. Champs Hill Records 2012, CD-ul de debut al Alexandrei Dăriescu, a primit o recenzie de patru stele în BBC Music Magazine și a intrat în top 10 al celor mai bune albume ale anului la Manchester Evening News. Anul trecut, pianista a susţinut concertul pentru pian „Mesmerism”, compus special pentru ea de Emily Howard. Concertul, distins cu premiul British Composer 2012, a fost transmis de BBC Radio 3. Alexandra Dăriescu a mai interpretat, în premieră, la Londra, „Concertul în stil clasic” de Dinu Lipatti. De-a lungul timpului, Alexandra Dăriescu a primit și alte distincţii prestigioase, printre care premiul Verbier Cubs, la Festivalul Academiei Verbier în Elveţia (2008), premiul Guildhall Wigmore şi premiul de excelenţă acordat de ambasadorul României la Londra pentru contribuţia extraordinară la promovarea imaginii ţării noastre în Regatul Unit.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!