Alexandra Dariescu. „O stea în devenire”. „Un talent pur”

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 7 octombrie 2015

Londra_Alexandra Dariescu15

Alexandra Dariescu poartă România pe acorduri de pian în Marea Britanie. BBC a catalogat-o pe tânăra din Iași drept „o stea în devenire”, iar Financial Times – „un talent pur”. Alexandra Dariescu este prima pianistă româncă ce a concertat pe celebra scenă Royal Albert Hall din Londra.

Acum doi ani a primit titlul Femeia viitorului în Marea Britanie, un premiu acordat celor mai promițătoare femei din Regat, scriu cei de la Digi24.

Alexandra Dariescu avea 17 ani când a plecat cu o bursă internațională la o școală din Marea Britanie. A debutat în 2013 la Royal Albert Hall cu Filarmonica Regală din Londra, devenind prima pianistă româncă ce a concertat acolo. Este cel mai tânăr muzician român distins de Casa Regală a României.

A concertat în fața a mii de oameni, în toată Europa, în New York la Carnegie Hall, în Africa de Sud, în toată America și în Emirate.
Alexandra Dariescu face concerte caritabile și se implică și în educație: colaborează cu școli din Germania și Africa, dar și ONG-uri din România și Marea Britanie, unde susține masterclass-uri. Secretul: pasiune, multă muncă și perseverență, mai spun jurnaliștii de la digi24.ro.

—————————————

„La 9 ani am susținut primul meu concert cu orchestra, un concert de Mozart cu orchestra din Chișinău. Nu-mi vine să cred că au trecut 20 de ani, este ceva care trece într-o clipă, dar, în același timp, câte mii de ore au fost de studiu și dorința aceasta de a deveni mai bună în tot ceea ce fac. Asta este ceea ce mă îndrumă și mă inspiră tot timpul.”

Alexandra Dariescu

—————————————

„Prima dată, acum 13 ani, am plecat la Școala Pocklington din nordul Angliei, cu o bursă în clasa a XI-a. Iar apoi m-am mutat la Manchester, la Colegiul Regal, și apoi, după patru ani, în 2008, m-am la Londra. Și bineînțeles, Londra este capitala muzicii la momentul acesta, este cum era Parisul acum 100 de ani. Și sunt foarte multe oportunități, prima mea agenție de impresariat a fost la Londra și mi-a dat foarte multe ocazii de a concerta peste tot. Cele mai importante concerte care m-au ajutat foarte mult în carieră: debutul la New York, la Carnegie Hall, la Concertgebouw în Amsterdam, am fost în Africa de Sud, în America de Sud, am avut un turneu în Argentina, chiar în februarie anul acesta am fost în Dubai, în Emirate, și, bineînțeles, în toată Europa călătoresc. În fiecare săptămână sunt în altă parte. Muzica depășește absolut orice barieră, limbajul muzicii este universal, nu trebuie să știi o anumită limbă, să fii deschis la a înțelege muzica”, adaugă pianista.  

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!