Alexandra Marinescu, la 15 ani în Formula 4!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 6 martie 2015

572 formula 4La numai 15 ani, Alexandra Marinescu, prima româncă din competiţiile monoposturi, a început testele oficiale în Formula 4 în echipa Richardson Racing. Testele au loc pe circuitul Brands Hatch (Marea Britanie), unul destul de cunoscut iubitorilor de automobilism.

Formula 4 este o competiţie monoposturi în care maşinile dispun de motoare Ford de 160 de cai putere.

„După karting şi competiţia de monoposturi Skip Barber din Statele Unite, cred că Formula 4 este pasul normal în cariera mea, mai ales că beneficiază de susţinerea FIA şi pentru că este singura care acceptă piloţi de 15 ani. Am început deja pregătirile şi abia aştept prima cursă din acest sezon”, a spus Marinescu despre acest pas din cariera sa.

În ciuda faptului că anul trecut a dat teste de acomodare alături de Virtuosi Racing, iar acum pilotează o maşină aparținând Richardson Racing, Marinescu spune că nu ştie ce echipă va alege pentru sezonul 2015. „Încă nu am decis cu ce echipă vom concura în 2015 şi avem programate mai multe teste înainte de a lua o decizie. Acum, cel mai important a fost să parcurg mulți kilometri, să mă acomodez cu maşina şi să găsesc un «set up» de bază de la care să pornesc în sesiunile următoare”, a anunțat ea.

Formula 4 este o competiţie rezervată juniorilor. Campionatul nu dispune de un nivel internațional, dar fiecare ţară poate organiza un campionat propriu, cu condiția de a respecta regulamentul federaţiei internaţionale.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!