Alimente de la UE pentru persoane defavorizate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 31 octombrie 2014

Alimentele UE pentru persoane defavorizate, al căror număr este estimat pentru acest an la 3,3 milioane şomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război, vor fi distribuite după 16 noiembrie, data turului II al alegerilor, dar pe un cupon care a început să fie trimis prin Poștă la 22 octombrie. Pentru acest an, pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare au fost introduse şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinirea familiei. Numărul total al beneficiarilor este astfel mai mare cu 700.000 persoane faţă de anul trecut.

Ajutoarele vor putea fi ridicate, după 16 noiembrie, de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal şi a buletinului de identitate, a anunţat ministrul muncii, Rovana Plumb, la Guvern.

Cuponul pentru ridicarea alimentelor reprezintă tot o noutate introdusă în acest an, pe acesta fiind indicate „toate cantităţile din produsele care vor fi distribuite către cei 3,3 milioane beneficiari”, a arătat ministrul, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a precizat că aceste cupoane nu vor fi duse la beneficiari de către autorităţile locale, pentru a nu se „interpreta greşit” în perioada campaniei electorale, ci prin intermediul Poştei, operaţiune prin care societatea, în opinia premierului, se poate „relansa”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!