Alina Bica iese de după gratii

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 30 octombrie 2015

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv luni ca fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, și fostul șef al ANAF Șerban Pop să fie plasați în arest la domiciliu.

Pe 22 octombrie, judecătorii au hotărât înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu pe o durată de 30 de zile, în dosarul în care cei doi sunt acuzați de corupție. Ulterior, DNA a făcut contestație, respinsă luni de ICCJ.

Alina Bica și Șerban Pop au fost arestați preventiv pe 2 septembrie, fosta șefă a DIICOT fiind acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, iar fostul șef al ANAF de complicitate la dare de mită. În schimbul banilor primiți, Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, a acționat fără vinovăție), în scopul pronunțării unei soluții de clasare în cauza în care se desfășurau acte de urmărire penală față de Horia Simu, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!