Alocarea caselor – apelul la decizia initiala

Articol publicat in sectiunea Locuinţe pe data 18 mai 2009

Puteti cere consiliului sa revizuiasca decizia de a va considera ineligibil, dar doar daca nu ati fost exclus din schema acestuia datorita “comportamentului inacceptabil”. Acesta este suficient pentru a le determina pe autoritati sa considere ca nu le puteti fi chirias.

 

Cum sa aplicati pentru revizuire

Daca sunteti indreptatit sa credeti ca decizia luata de autoritati nu a fost justa, atunci va trebui sa le scrieti. Un ofiter senior, care nu a fost implicat in prima decizie luata, va va revizui cazul si veti notificat in scris despre rezultatul analizei sale.

Puteti cere astfel autoritatilor sa revizuiasca decizia initiala, daca dumneavoastra considerati ca aceasta a fost gresita. Acest lucru ar putea merita daca puteti demonstra ca modul de comportament nu a fost unul care sa va scoata din calculele autoritatilor sau daca puteti demonstra ca veti face pasii necesari pentru a remedia situatia de asa natura incat sa asigurati autoritatile ca atitudinea dumneavoastra viitoare va fi una care sa nu mai produca probleme.

Unde puteti depune apelul: http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=90&LGIL=0&ServiceName=Appeal against a rehousing decision appeal.

Unde puteti obtine mai multe informatii despre apelul la decizia autoritatilor: http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=90&LGIL=8&ServiceName=Find out about appealing against a rehousing decision.

 

Cum sa aplicati din nou

Daca circumstantele in care va aflati s-au schimbat, atunci puteti sa aplicati din nou. Printre circumstantele care va pot aduce in aceasta situatie sunt schimbarea statului de imigrant dupa o anumita perioada petrecuta in Marea Britanie sau trecerea cu succes a unei perioade de proba dupa ce ati demonstrat un comportament inacceptabil.

 

Cum sa faceti o plangere

Toate consiliile au o procedura proprie de depunere a plangerilor, care de regula includ si amanunte referitoare la perioada de timp in care veti primi raspuns. Daca veti considera ca plangerea dumnevoastra nu a fost tratata corespunzator, atunci puteti apela la Local Government Ombudsman. Acesta investigheaza majoritatea plangerilor inregistrate la consilii care se refera la case, planificare, educatie, servicii sociale sau taxe.

Mai multe amanunte puteti afla la http://www.lgo.org.uk/.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!