România: Alocația copiilor, dublată

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Economie pe data 22 mai 2015

Alocația de stat pentru copii va fi dublată, de la 42 de lei la 84 de lei. Deputații au aprobat miercuri, cu 322 de voturi „pentru” şi 2 abţineri, un amendament PNL în acest sens. Prezent în Parlament, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va găsi pentru acest an resursele financiare necesare.

Anterior, deputaţii PSD din Comisia de Muncă au dat aviz negativ proiectului liberalilor, susţinând că nu sunt fonduri suficiente pentru majorare. Proiectul fusese respins, luni, şi de plenul Senatului.

„Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi la un vot atât de consistent trebuie să ne conformăm. Mă bucur că o măsură de stânga este sprijinită şi de liberali. Impactul finaciar pentru acest an este de 900 milioane de lei, îl vom acoperi cu siguranţă. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca această măsură să rămână în vigoare. Ne vom supune voinţei Parlamentului, pentru acest an vom asigura resursele financiare şi vrem şi sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat că este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă.

„Este o primă veste foarte bună pentru familiile din România, este vorba despre 3 milioane şi jumătate de copii, este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă. Nu vreau să dau culoare politică acestui moment, dar acest parcurs trebuie continuat”, a arătat Gorghiu.

Camera Deputaţilor este for legislativ decizional în cazul acestui proiect de lege.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!