Legea alocațiilor pentru copii, modificată!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 9 aprilie 2014

Noi măsuri au fost luate de către autoritățile britanice pentru a împiedica cetățenii europeni să aplice pentru beneficii sociale. Guvernul condus de David Cameron a decis ca migranții din UE să locuiască în Marea Britanie cel puțin trei luni înainte de a putea pretinde beneficii și credite fiscale pentru copii. Noua măsură va intra în vigoare din luna iulie, scriu jurnaliștii de la The Telegraph.

Autoritățile britanice sunt îngrijorate de „turismul pentru beneficii”, deoarece în prezent cetățenii UE pot accesa astfel de ajutoare aproape imediat ce sosesc în Marea Britanie, se mai arată în coditianul The Telegraph. Astfel, înainte de a pretinde ajutoare sociale, imigranții vor trebui să dovedească, începând din luna iulie, că au trăit în Marea Britanie cel puțin trei luni de zile.

Totodată, cetățenii europeni care cer beneficii sociale vor trebui să dea un test de limbă și să dovedească astfel că pot vorbi bine limba engleză. În caz contrar, nu vor mai primi indemnizație de șomaj.

Jurnaliștii de la The Telegraph mai scriu că aceste schimbări pot duce la un nou conflict între Marea Britanie și Comisia Europeană, care deja a dat în judecată această țară, considerând că testul pentru cetățenii UE este ilegal.

————————————–

Guvernul dorește construirea unui sistem corect și consecvent, unul care îi susține pe cei ce vor să muncească. Aceste schimbări trimit mesajul că sistemul nostru de bunăstare nu este deschis abuzurilor și îi va descuraja pe cei care cred că pot veni în Marea Britanie în primul rând pentru a pretinde beneficii.”

Nicky Morgan, secretarul economic al Trezoreriei

————————————–

Conservatorii se bazează pe faptul că succesul lor în descurajarea „turiștilor pentru beneficii” va fi esențial pentru speranțele lor electorale, mai scriu jurnaliștii britanici. Europenii cu un nivel slab de limbă engleză vor fi analizați, de la sfârșitul acestei luni, de către reprezentanții Jobcentre Plus și vor trebui să participe la cursuri pentru a-și îmbunătăți competențele lingvistice și șansa de a obține un loc de muncă. După șase luni, aceștia vor fi din nou verificați printr-un test de limbă, iar în cazul în care nu îl vor trece nu vor mai primi beneficii, se mai arată în The Telegraph.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!