Alocațiile copiilor, decuplate de veniturile familiei

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 26 iunie 2015

Guvernul va modifica Legea venitului minim garantat și va decupla alocațiile copiilor de veniturile obținute de membrii familiei. Măsura este luată deoarece, în prezent, nivelul ajutorului social este calculat în funcție de suma acestor venituri, iar prin dublarea alocației, beneficiul social ar fi fost micșorat. 

Alocațiile de stat pentru copii au fost recent dublate, astfel că numeroase familii au depășit nivelul total al venitului în funcție de care puteau primi și alte ajutoare sociale, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut de ministrul muncii, Rovana Plumb, marți, după o reuniune avută cu reprezentanții Tineretului Social Democrat, la Parlament.

„Vom modifica legea în ceea ce privește condiționalitatea primirii ajutorului de sprijin al familiei și venitului minim garantat de alocațiile de stat pentru copii, deoarece dublarea alocațiilor de stat pentru copii va conduce, pentru 300.000 de familii și 500.000 de copii, la micșorarea alocației respectivei familii. De aceea, vom decupla alocația de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obțin părinții și în funcție de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocația de sprijin a familiei și venitul minim garantat”, a spus Rovana Plumb, citată de Mediafax.

Ea a precizat că modificarea va fi efectuată cât mai repede posibil prin ordonanță de urgență, după ce vor fi obținute toate avizele necesare.

„Având în vedere că, de la 1 iulie, copiii vor primi alocația dublată, aferentă lunii iulie – pentru că a intrat în vigoare în luna iunie – nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse și care au în întreținere copii să fie afectate”, a mai spus ministrul muncii.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!