Alpinistă româncă, moartă în Nepal

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 4 august 2016

Adina Monica Popescu-alpinista-deces-Alpi

Adina Monica Popescu, o alpinistă româncă ce fusese dată dispărută în Nepal de mai multe zile, a fost găsită moartă, relatează Kathmandu Post, potrivit Mediafax.

Poliția a demarat o operațiune de căutare după ce s-a constatat că Adina Popescu lipsește de mai mult de o săptămână. Aceasta a fost găsită moartă duminică noapte, la confluența râurilor So Ooi și Modi, potrivit unui responsabil local. Există informații contradictorii cu privire la data în care a fost văzută fata ultima oară.

Potrivit Kathmandu Post, aceasta ar fi fost văzută ultima oară pe data de 16 iulie, când plecase din localitatea Chumrung spre Bazarul Syaauli. Pe de altă parte, Review Nepal anunță că ea ar fi ajuns în Nepal pe data de 11 iulie și a fost văzută ultima oară în zona Chomrung pe data de 14 iulie. Adina trebuia să se întoarcă la București pe data de 18 iulie.

Poliția a inițiat o anchetă privind moartea misterioasă a fetei.

Moartea tinerei a fost anunță de apropiații acesteia pe rețelele de socializare. Prietenii tinerei se mobilizaseră pe Facebook și creaseră un site unde au dat conturi pentru a strânge fonduri ca să poată plăti pentru căutarea ei cu elicopterul. Ultima dată, tânăra ar fi fost văzută după ce terminase un traseu dificil din Himalaya și se îndrepta spre aeroport.

Pe același site și pe rețelele de socializare, prietenei tineri au anunțat că aceasta a fost găsită moartă, într-un râu.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!