Alt obiectiv mic

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 martie 2014

526 polo“Era foarte important pentru noi să ne calificăm la turneul final. Naţionala României are calitate pentru a fi prezentă mereu la turneele finale europene şi mondiale. Din păcate în ultimii 2 ani rezultatele nu au fost cele mai bune. Dar acum suntem la Budapesta, între cele mai bune 12 echipe ale Europei. Este un start bun pentru noi, dar nu este suficient, ca să fiu sincer. Este important, dar este doar un prim pas. Obiectivul nostru este să facem tot posibilul să fim în primele opt echipe pentru a ne califica la Campionatul Mondial. Deci vom încerca să câştigăm două-trei meciuri în faza grupelor, iar apoi vom vedea ce va urma”, a spus Dejan Stanojevic, antrenorul naționalei de polo.

Sârbul a explicat că România poate câştiga două partide în Grupa A din care mai fac parte selecţionatele Muntenegrului, Italiei, Greciei, Rusiei şi Georgiei. “Este greu să vorbim despre şansele noastre în grupă pentru că în momentul de faţă nu ştim exact la ce nivel de joc suntem. Într-un meci pierdem cu Rusia la 10 goluri diferenţă, iar apoi îi batem, deci câteodată jucăm bine, iar alteori nu. Aici trebuie să lucrez, România trebuie să joace întotdeauna la acelaşi nivel. Pentru noi este bine că avem în grupă două echipe, Georgia şi Rusia, împotriva cărora putem juca şi pe care le putem învinge. De asemenea, mai avem adversare Grecia, Muntenegru şi Italia, trei selecţionate foarte puternice. Dar noi trebuie să ne schimbăm mentalitatea”, a continuat sârbul.

Dejan Stanojevic a mai spus că va încerca să îmbunătăţească jocul defensiv al naţionalei. “Sunt un produs al şcolii sârbe de polo şi voi încerca să implementez un joc bazat în special pe apărare. Apărarea îţi aduce un bun atac, îţi aduce stabilitate şi siguranţă. Dar dacă nu ai o apărare bună, chiar dacă ai jucători valoroşi, nu poţi câştiga”, a mai spus Stanojevic.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!