Alt român dopat ratează JO

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 iulie 2016

639 toaderAtletul Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii) a fost depistat pozitiv la controlul antidoping susţinut pe 4 iunie, la Campionatele Internaţionale ale României de la Piteşti, şi va rata Jocurile Olimpice de la Rio, fiind exclus din lotul care va face deplasarea în Brazilia.

La Piteşti, Toader a câştigat proba de aruncarea greutăţii cu 20,54 m, un nou record naţional de tineret şi cea mai bună performanţă a competiţiei. Pe 25 iunie, Toader câştigase medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Piteşti. Informaţia a fost confirmată de către Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletsim, care susţine că s-au găsit substanţe interzise în proba prelevată.

„Am primit o scrisoare de la ANAD, s-au găsit substanţe interzise în proba prelevată pentru un test susţinut pe 4 iunie, la Piteşti. Am atras atenţia că atitudinea lui Rareş nu este cum ar trebui, iar totul a fost împotriva mea. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat. E foarte grav, poate afecta tot atletismul românesc. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu Rusia, nici la TAS nu au câştigat. Uitaţi-vă ce se întâmplă la Federaţia de Kaiac-Canoe. Probabil, cu această ocazie, o să trag un semnal de alarmă.

Clubul l-a susţinut, dacă făceam front comun nu ajungea aici copilul, pentru că este un copil până la urmă. Foarte talentat, dar a vrut să treacă nişte etape care nu se pot trece decât neortodox. Acum, vedeţi ce s-a întâmplat. Pe el nu-l văd vinovat, ci pe cei care l-au susţinut”, a declarat Sandu Ion, preşdintele Federaţiei Române de Atletism.

Ca urmare a scrisorii trimise de reprezentaţii ANAD, oficialii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au luat decizia de a-l lăsa pe sportivul Andrei Rareş Toader, în vârstă de 19 ani, în afara delegaţiei României care va face deplasarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ca urmare a acestui nou caz apărut, România a ajuns să aibă doar 97 de sportivi care vor reprezenta ţara la competiţia din Brazilia.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!